EMBRACE Nederland concert 26 oktober 2018

 In Actueel

RCO Concertgebouworkest na 60 jaar terug in Leeuwarden

Het is in september 2018 zestig jaar geleden dat één van de beste orkesten ter wereld een optreden verzorgde in De Harmonie in Leeuwarden. Het is daarom een grote eer en een bijzondere gebeurtenis dat in het culturele jaar 2018 het Koninklijk Concertgebouworkest (RCO) weer zal spelen in de huidige Harmonie. Op vrijdag 26 oktober 2018 speelt het RCO onder leiding van chef-dirigent Daniele Gatti o.a. de schitterende muziek van Don Juan en symfonisch gedicht Tod und Verklärung van Richard Strauss.

Op verzoek van de organisatie van Leeuwarden Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa ligt de organisatie van dit concert in handen van EMBRACE Nederland. Muziek geeft kwetsbare mensen een beter leven. Het RCO en EMBRACE Nederland bundelen hun krachten in dit speciale concert. De financiële opbrengst van dit speciale EMBRACE Nederland concert komt ten goede aan de workshops ‘Muziek & Dementie’ die de stichting organiseert.

 

Programma:

Daniele Gatti, dirigent

Zemlinsky – Lustspielouvertüre (13′)

Strauss – Don Juan (17′)

pauze

Berg (arr. Verbey) – Sonata op. 1 (13′)

Strauss – Tod und Verklärung (23′)

 

Kaartverkoop

De kaartverkoop vindt plaats via het reserveringssysteem van Stadsschouwburg ‘De Harmonie’ in Leeuwarden en Vanplan.nl. Klik op het logo van De Harmonie of VanPlan.nl en u gaat direct naar het reserveringspagina voor kaarten.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search