Deel

CityProms 2017 opent met Noord Nederlands Orkest en Shirma Rouse

maandag 10 april 2017 Nieuws

Shirma Rouse

Van 23 t/m 25 juni bruist, tintelt en spettert het in de sfeervolle binnenstad van Leeuwarden. Vrijdagavond 23 juni opent het grootste klassieke muziek festival van het Noorden met een concert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) en zangeres Shirma Rouse. Rouse is bekend geworden door haar spraakmakende optreden tijdens the Voice of Holland. Samen met het NNO brengt zij onder meer een aantal nummers van Aretha Franklin – ‘queen of soul’ – ten gehore.

“Spelen op CityProms is voor het NNO elk jaar weer een feest. Dit openluchtconcert is altijd nét even anders qua inhoud en we bereiken hier ook een nieuw publiek, buiten de concertzalen.”
- Ingeborg Walinga, directeur van het Noord Nederlands Orkest

Dirigent Jules van HessenHet Noord Nederlands Orkest staat onder leiding van niemand minder dan dirigent Jules van Hessen. Verder zal Geert Chatrou – meervoudig wereldkampioen kunstfluiten – mede een verrassend tintje aan de avond geven.

Wilhelminaplein als hoofdlocatie

Het festival vindt dit jaar plaats op het Wilhelminaplein en een aantal andere locaties in de stad. Tot nu toe was het hoofdpodium op het Oldehoofsterkerkhof. Margot Hoiting, directeur van stichting CityProms: “Het Wilhelminaplein is een prachtige en uitermate geschikte locatie, waar veel publiek langskomt. Het bevindt zich in het hart van de binnenstad. We zijn erg blij met deze locatie”

Nog veel meer ‘anders’ in petto

Niet alleen de hoofdlocatie is anders dit jaar. Het CityProms festival heeft nog veel meer ‘anders’ in petto voor haar bezoekers. Zo gaat het jeugdorkestenfestival (JOF) dit jaar een bijzondere samenwerking aan met CityProms. De locatie van het JOF verplaatst zich naar Stadsschouwburg De Harmonie en het Wilhelminaplein. De orkesten kunnen met deze prachtige locaties nog beter proeven aan een ‘groots’ optreden. Het JOF vindt dit jaar voor de 47e keer plaats.

Binnenkort volgt meer informatie over de diversiteit aan optredens en artiesten. Het belooft dit jaar – nog meer dan voorgaande jaren – een editie te worden met ‘voor ieder wat wils’. Stichting CityProms heeft als doel een groot en breed publiek de schoonheid en veelzijdigheid van klassieke muziek te laten beleven. De toegang tot het festival is gratis.