Deel

CityProms presenteert: Fryske Fynsten

vrijdag 03 juni 2016 Persbericht

In samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf (FMA) organiseert CityProms drie zondagmiddagconcerten vol muzikale verrassingen. Diverse ensembles brengen muziek ten gehore uit het Frysk Muzyk Argyf op drie verschillende locaties in Friesland, onder de titel ‘Fryske Fynsten’. Op 5 juni treedt Regina Forte op in het kerkje van Swichum.

Strijkkwartet Regina Forte speelt werken van Paulus Folkertsma en Sipke Hoekstra. Het strijkkwartet van vier dames, allen voormalige jeugdorkestleden, verzorgde eerder al diverse concerten voor CityProms. Op vrijdagmiddag 3 juni a.s. – tussen 15.00 en 16.00 uur – is Regina Forte te beluisteren bij Noardewyn Live van Omrop Fryslan.

Op 19 juni brengt het Colori Ensemble het programma ‘Fonkelnieuw & Franse fleur’, vanuit de Doopsgezinde Kerk in Harlingen. Op het repertoire staan composities van Peter Visser, Wim van Ligtenberg en Leo Köhlenberg. In de concertreeks trad op 22 mei sopraan Johannette Zomer op.

De Fryske Fynsten zijn afkomstig uit het Frysk Muzyk Argyf, dat een prachtige collectie partituren van Friese componisten bezit die het waard is om beluisterd te worden. Zo blijft het muzikale erfgoed tenslotte ‘levend’. CityProms biedt een uitgelezen podium voor de muziek, want de organisatie stelt zich ten doel om klassieke muziek voor een groot en breed publiek toegankelijk maken. Dit doet zij door diverse projecten en innovatieve programma’s. De samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf past dan ook uitstekend in deze missie.

De concerten van Regina Forte en het Colori Ensemble zijn bij te wonen voor een bijdrage naar keuze, na afloop van het concert. De concerten beginnen om 15.30 uur.