Deel

CityProms presenteert: Fryske Fynsten

donderdag 16 juni 2016 Persbericht

Colori Ensemble

In samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf (FMA) organiseert CityProms drie zondagmiddagconcerten vol muzikale verrassingen. Diverse ensembles brengen muziek ten gehore uit het Frysk Muzyk Argyf op drie verschillende locaties in Friesland, onder de titel ‘Fryske Fynsten’. Op 19 juni treedt het Colori Ensemble op in de Doopsgezinde kerk in Harlingen.

Het Colori Ensemble brengt het programma ‘Fonkelnieuw & Franse fleur’, met composities van Peter Visser, Wim van Ligtenberg en Leo Köhlenberg. De vier leden van het ensemble studeerden/studeren aan de conservatoria in Amsterdam, Den Haag en Groningen.

Rianne Jongsma-dwarsfluit

Wilma Jongsma-hobo

Arjan Jongsma-marimba

Hessel bij de Leij-vleugel.

Zij wonnen belangrijke prijzen, onder andere bij het Prinses Christina Concours en de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Het ensemble ontleent haar naam aan de compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg. Het betekende het eerste werk voor deze unieke instrumentencombinatie.

Hessel bij de Leij speelt op de vleugel, die beschikbaar is gesteld door de familie Bonnema.

De Fryske Fynsten zijn afkomstig uit het Frysk Muzyk Argyf, dat een prachtige collectie partituren van Friese componisten bezit die het waard is om beluisterd te worden. Zo blijft het muzikale erfgoed tenslotte ‘levend’. CityProms biedt een uitgelezen podium voor de muziek, want de organisatie stelt zich ten doel om klassieke muziek voor een groot en breed publiek toegankelijk maken. Dit doet zij door diverse projecten en innovatieve programma’s. De samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf past dan ook uitstekend in deze missie.

In de concertreeks Fryske Fynsten traden eerder sopraan Johannette Zomer en Strijkkwartet Regina Forte op. Het concerten van het Colori Ensemble is bij te wonen voor een bijdrage naar keuze, na afloop van het concert. Aanvang is 15.30 uur.