friese-emmy-award-2018-cityproms-website-juni-2018

Concert  Friese Emmy Award 2018  –  1 juli 2018 Leeuwarden

De Friese trompettist Saleem Khan ontvangt op 1 juli de tweede Friese Emmy Award. De uitreiking vindt plaats in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Van 19.30 uur tot 22.30 uur kan het publiek genieten van opzwepende optredens van Khan zelf, celliste Wytske Holtrop en het VKSO, Het orkest van de Veenkoloniën. Dit Emmy Award concert is tevens het slotconcert van het CityProms Festival dat van 28 juni tot en met 1 juli plaatsvindt in Leeuwarden. Toegang is gratis: haal hier je gratis tickets op.

Trompetconcert van Haydn

Natuurlijk kunnen we deze avond genieten van het optreden van winnaar Saleem Khan uit Oudega, tot voor kort solotrompettist in München. Met het VKSO brengt hij het trompetconcert van Haydn ten gehore, nadat hij van Emmy Verhey de award heeft ontvangen. Celliste Wytske Holtrop zou in de toekomst nog wel eens de award in de wacht kunnen slepen. Als bewijs daarvoor speelt zij het celloconcert in E minor opus 85 van Elgar.

‘Amsterdamse’ Symfonie van Doppert

Het VKSO, onder leiding van Lubertus Leutscher, speelt deze avond verder de Symfonie nummer 6 van Dopper, bekend als ‘Amsterdamse’. Je hóórt Amsterdam. De cellist speelt ineens vals, wat een dronken man moet voorstellen. Er komt een tram voorbij. Het slotstuk is de swingende Jazzsuite no. 2 van Sjostakovitsj. Het wordt een laagdrempelige avond met optredens van hoge kwaliteit.

Jazzsuite2 van Sjostakovitsj

De concertavond wordt afgesloten met de swingende Jazzsuite nummer 2 van Dimitri Sjostakovitsj. Het VKSO gooit alle remmen los en het publiek zal zich moeten inhouden om niet mee te swingen. Een feestelijke afsluiting van deze avond en tevens slotconcert van CityProms.

Programma (19.30 uur -22.30 uur)

Orkest | Symfonie no. 6 (Amsterdamse) van Cornelis Dopper

Orkest met solist Wytske Holtrop | celloconcert in E minor opus 85 van Edward Elgar

pauze

Uitreiking van Friese Emmy Award 2018

Orkest met solist Saleem Khan | Trompetconcert in E flat major van Joseph Haydn

Orkest | Jazzsuite no. 2 van Dimitri Sjostakovitsj

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search