beataszparagowska3

Diamanda La Berge Dramm

Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam tussen sleutelfiguren van de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie. Ze speelt sinds haar vierde levensjaar viool. Haar speelstijl en programma’s worden gekenmerkt door een combinatie van alle drie. In 2015 ontving ze de prestigieuze Kersjesprijs. In 2018 werd ze winnaar van de DC Talent Award. Ze is te horen op Tzadik en New World Records.

Diamanda studeerde in Boston aan het New England Conservatory, waar ze in 2013 de John Cage Award ontving voor haar contributie aan hedendaagse muziek. Zij keerde terug naar Nederland om bij Vera Beths te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In mei 2015 behaalde Diamanda haar Master met onderscheiding en won daarbij de Nicolai prijs voor meest bijzondere eindexamen. Dankzij beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrumentenfonds is Diamanda eigenaar van een nieuw instrument gebouwd door Andranik Gaybaryan. Diamanda is mede-founder van Splendor Amsterdam, een collectief van 50 musici die een eigen werkplaats en podium beheren.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search