Een zomers gevoel met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

 In CityProms2018

De uit Idskenhuizen afkomstige Fries Joeke Hoekstra dirigeerde bij diverse Joop van den Ende Theaterproducties zoals The Lion King en Mary Poppins. Daarnaast is hij als klassiek slagwerker actief bij veel symfonieorkesten in heel Nederland en af en toe is hij ook te zien bij het Metropole Orkest. Hij werkte met grote dirigenten zoals Neeme Järvi, Michel Tabachnik, Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw en vele anderen. Dit jaar staat hij als gastdirigent met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op CityProms.

‘Geen militaire kapel’

“Het is een hele toffe band, een enorm gaaf pop- en jazzorkest. Geen militaire kapel zoals je misschien in eerste instantie zou verwachten. Het kan je echt overdonderen met gave bigbandmuziek” vertelt Hoekstra. Het orkest, met 41 blazers en een 7-koppige ritmesectie, bestaat uit zowel klassiek- als jazzgeschoolde mensen. Er spelen veel goede solisten met een uitstekende timing. Soms gebeurt het dat twee saxofonisten een battle met elkaar spelen, maar ook een waanzinnige trompetsolo, gitaarsolo of trombonesolo is voor dit orkest geen enkel probleem. Hoekstra: “Die jongens kunnen uitstekend improviseren!”

Summertime

Op CityProms speelt het Orkest het programma ‘Summertime’, samen met leadzangeres Erica Yong en backing vocals Sanne Groefsema en Michelle Knipscheer. Zij zorgen voor een geweldige sfeer en intensiteit. Hoekstra: “Het wordt een lekker luchtig programma dat helemaal in het teken staat van het zomerse gevoel. Voor het publiek wordt het een unieke ervaring om dit in de open lucht mee te maken. We gaan er een enorm feest van maken!”

Optreden

Zondag 1 juli Wilhelminaplein LC Hoofdpodium
16.45 – 18.00 uur

 

Rectificatie
Let op: in de papieren Festivalkrant staat bij het optreden van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht bij de Route van Rudolf de verkeerde achternaam vermeld: moet zijn Joeke Hoekstra.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search