ekaterinalevental-2

Foto ® Philip Van Ootegem

Ekaterina Levental 

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beiden behaalde zij het cum laude haar master diploma. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.

Ekaterina werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert. Daarnaast treedt Ekaterina op met concert- en oratoriumrepertoire in belangrijke zalen in Nederland en het buitenland met oratoria van onder anderen Bach, Mozart, Beethoven, Pergolesi, Rossini, Vivaldi, Duruflé en Poulenc.

Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze het succesvolle duo, Duo Bilitis’, waarmee ze diverse internationale prijzen won. Het duo treedt veelvuldig op in Nederland en het buitenland en heeft twee CD’s uitgebracht op het label ‘Brilliant Classics/Foreign Media’. Een nieuwe CD rond het werk van Claude Debussy werd onlangs uitgebracht.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search