eendracht-maakt-macht

Fanfare Eendracht Maakt Macht

Eendracht Maakt Macht (EMM) is een bruisende vereniging gesetteld in het watersportdorp Oudega in de gemeente Súdwest-Fryslân. De vereniging bestaat uit een fanfareorkest van ongeveer 50 leden. De fanfare speelt op nationale en internationale concoursen in de 1e divisie. Verder heeft de vereniging een jeugdorkest met de naam ‘De Notenkrakers’. EMM neemt regelmatig succesvol deel aan concoursen en het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, dat één keer in de vier jaar wordt gehouden. Verder heeft EMM een belangrijke sociale functie in de dorpsgemeenschap.

De binding met het eigen dorp en omgeving is zeer groot. Tijdens Koninginnedag en dodenherdenking is de vereniging altijd present. EMM werkt mee aan kerkdiensten, dorpsfeesten, bruiloften, jubilea en de Oudegaaster Open Dag. De vereniging geeft enkele keren per jaar concerten in Oudega en organiseert concerten in de regio.

EMM is één van de verenigingen die in 1983 aan de wieg stond van het Frysk Fanfare Festival en neemt hieraan regelmatig deel. Van de laatste edities won EMM in 2000, 2003, 2006 en 2008.In 2010 werd dit evenement omgedoopt tot Open Fryske Fanfare Kampioenschappen. EMM won in de hoogste divisie de 1e editie van dit prestigieuze kampioenschap. In 2011 prolongeerden de Oudegaasters hun titel in de hoogste divisie van dit evenement dat inmiddels “Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen” (ONFK) heet en in 2014 wonnen de Oudegaasters brons.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search