ANDERS! Inclusief Muziektheater

CityProms

Onder de naam ANDERS! werken sinds februari mensen met én zonder beperking samen aan een professionele muziektheatervoorstelling waarin ze hun eigen verhaal vertellen. Op zondagmiddag om 15.45 uur presenteren zij tijdens CityProms 2017 hun grande finale op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het belooft een spetterend spektakel te worden met muziek, zang, dans, theater en circusacts.

ANDERS! is een initiatief van CityProms EMBRACE. Deze stichting ontwikkelt samen met Talant interactieve concerten voor mensen met beperkingen, geïnspireerd door het gerenommeerde Engelse gezelschap Diverse City.

Inclusief project

Philip Curtis, scenarioschrijver en initiatiefnemer van het project: “ANDERS! is een project waarmee wij de wereld van mensen met een beperking toegankelijk proberen te maken voor een groot publiek. We willen het anders-zijn in een ander licht plaatsen en vieren. Het is nadrukkelijk een inclusief project waar mensen met én zonder beperkingen met elkaar een mooie productie maken. We werken samen met professionals en amateurs.”

Optreden City Proms 2017

De afgelopen maanden is tijdens workshops met deelnemers uit de regio gewerkt aan het ontwikkelen van teksten en muziek en is de vorm voor de voorstelling ontstaan. ANDERS! presenteert een eerste muziektheatervoorstelling op zondagmiddag op het Wilhelminaplein tijdens het klassieke muziekfestival CityProms 2017. De verhalen van de deelnemers worden omlijst met muziek (gemaakt samen met componist Guy Wood en het ANDERS! Ensemble), zang, dans en acts.

Feestelijke finale

Grote thema’s als dromen, oordelen en liefde voor dans, muziek en natuur maar ook het ongeduld en de behulpzaamheid van de omgeving en de hokjesmentaliteit komen voorbij. De artiesten van ANDERS! staan zondag niet alleen op het podium. Door de medewerking van Slagwerkgroep Syncoop, theatraal koor Top Secreet, dansgroep De Meisjes o.l.v. Marlien Sijnstra, Jeugdcircus Saranti en het Frysk Jeugd Orkest werkt de voorstelling toe naar een feestelijke finale.

Driejarig project

ANDERS! is een driejarig project. Volgend jaar staat een bijzondere voorstelling in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 op het programma. In 2019 wordt toegewerkt naar een groots opgezet spektakel met de gezelschappen ‘Diverse City’ en ‘Extraordinary Bodies’ uit Engeland.

Voorstelling ANDERS! tijdens CityProms 2017

Datum en tijd: Zondag 25 jun 2017 15:45 uur
Plaats: Wilhelminaplein

Tijdens de voorstelling wordt live audiodescriptie aangeboden. Slechtziende en blinde mensen krijgen een draadloze koptelefoon en de enthousiaste blindentolk Hilbert Geerling vertelt alles wat er te zien is. Aanmelden kan via arlette@cityproms.nl. We verzamelen voor de voorstelling bij de VIP tent.

City proms