ANDERS!

CityProms

ANDERS!

25 jun 2017 15:45 uur

Plaats: Wilhelminaplein

Bezoek de website van de artiest

Onder de naam ANDERS! werken sinds februari 2017 mensen met en zonder beperking samen aan een professionele muziektheatervoorstelling waarin ze hun eigen verhaal vertellen. Op zondagmiddag om 15.45 uur presenteren zij hun grande finale op het Wilhelminaplein. Het belooft een spetterend spektakel te worden met muziek, zang, dans, theater en circusacts!

Voorstelling met blindentolk

De voorstelling is met live audiodescriptie voor iedereen die minder of niets ziet. Blindentolk Hilbert zal live verslag doen van alles wat gebeurt, dit is te horen via een speciale draadloze koptelefoon. Voor de blinden en slechtzienden-introductie en het uitdelen van de koptelefoons verzamelen we om 14.45 uur bij de VIP tent op het Wilhelminaplein. Van te voren gratis aanmelden via arlette@cityproms.nl

Professionals en amateurs

Musici, regisseurs, dirigenten, componisten en alle soorten spelers – solisten, acteurs, dansers, koorzangers en onverwachte leiders (unexpected leaders). Professioneel of niet professioneel, ze doen allemaal mee.

ANDERS! wordt door de specialisten van CityProms begeleid in samenwerking met een zeer ervaren team uit Engeland. Het zijn Claire Hodgson, directeur Diverse City en Jamie Beddard, directeur Extraordinary Bodies, twee Britse gezelschappen, die meer dan tien jaar ervaring hebben om professionele producties te creëren met validen en anders validen.

De artiesten van ANDERS! staan niet alleen op het podium. Hun prestatie wordt versterkt en begeleid door Slagwerkgroep Syncoop, theatraal koor Top Secreet, dansgroep De Meisjes, Jeugdcircus Saranti en het Frysk Jeugdorkest. In totaal zijn er ongeveer honderd mensen bij betrokken, dit wordt een echt spektakel. Ik ben ongelofelijk trots op wat we met z’n allen bereikt hebben!

Philip Curtis, mede-directeur CityProms Embrace

Een van de begeleiders die meehelpen met project Anders! is Corrie Smit (Hallum, 51 jaar). Lees het interview met haar: Project Anders Ze gooien een emmer stuiterballen leeg in je hoofd

Van workshops naar grote voorstelling

De deelnemers zijn aan het werk met deze specialisten op een of meer van gebieden zoals theater, improvisatie, dans, circus en muziek en krijgen de kans om iets nieuws uit te proberen en/of nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Er wordt een verhalend muziektheatercircus gemaakt op basis van de kwaliteiten, levensverhalen en dromen van de artiesten. De workshops vanaf februari 2017 markeren het beginpunt van de voorbereidingen naar een grote voorstelling tijdens CityProms Leeuwarden op zondagmiddag 25 juni 2017.

Diverse City

Het gerenommeerde Engelse gezelschap Diverse City werkt integraal en creëert spraakmakende en inspirerende voorstellingen. Ze denken altijd vanuit de mogelijkheden van het individu en vanuit de positieve grondhouding dat iedereen erbij hoort en iets bij te dragen heeft. Diverse City is no. 1 in Engeland op het gebied sociale rechtvaardigheid voor alle artiesten.

Bedrijfslogo MVS2012

logo saranti

City proms