Bart de Kater en Jesse Faber

CityProms

Bart de Kater en Jesse Faber

24 jun 2017 15:45 uur

Plaats: Gerechtshof

Bezoek de website van de artiest
Bezoek de Facebook Fanpage

Bart de Kater

sloot zijn Bachelor en Masteropleiding cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij studeerde bij Herman Braune, Harmen de Boer en Arno Piters.
Als muzikant slaat hij graag een brug naar muziektheater en werkte hij samen met theatergezelschappen zoals het Speeltheater Holland, de Toneelmakerij en Orkaan. Naast de klassieke muziek begeeft Bart zich ook graag op het vlak van de folklore muziek en bespeelt hij de kaval, een Bulgaars traditionele herdersfluit. Met het Nederlands Blazers Ensemble is Bart regelmatig te zien in onder andere de Nieuwjaarsconcerten in het Concertgebouw en ging hij op tournee naar Jordanië, Israël ,Turkije en Polen. Verder speelt hij regelmatig bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest en maakte hij deel uit van de jubileum-cd van het Calefax rietkwintet genaamd CalefaXL. Verder is Bart aangesloten bij het nieuwe muzikale initiatief dat Splendor Amsterdam heet.
Bart speelt op een Schwenk und Seggelke klarinet en bassethoorn die hij met behulp van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Stichting Eigen Muziekinstrument en het Prins Bernhard Cultuurfonds kon aanschaffen. Met mooi weer en goede wind scheert Bart met zijn zeilbootje over de Waterlandse meren!

Jesse Faber (basklarinet)

speelde tot zijn 9e viool en koos daarna voor de klarinet, in de eerste instantie omdat er een leuk meisje dat bij hem in de klas zat ook klarinet speelde maar al snel was hij flink fanatiek. Hij won prijzen in de nationale finale van het Prinses Christina Concours en op zijn 18e ging hij al op tournee naar Californië en twee keer naar New York, onder andere om in Carnegie Hall te spelen met het trio van jazzpianist Jon Batiste, bandleider van The Late Show with Stephen Colbert.
Hij speelde veel voorstellingen voor kinderen met Holland Opera en is regelmatig te zien en te horen in orkesten en ensembles als Ludwig, Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Radio Filharmonisch orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Jesse is een groot liefhebber en promotor van de bassethoorn, als ode aan dit prachtige instrument richtte hij samen met een groep vooraanstaande illustere Bassethoornisten het Bassethoornoctet op.
Jesse woont in het centrum van Amsterdam, houdt veel van New Orleans stijl swingmuziek, zijn ronkende contrabasklarinet en het beklimmen van de Zwitserse Bergen.

City proms