Capriccio Clarinet Orchestra

CityProms

Capriccio Clarinet Orchestra

25 jun 2017 13:00 uur

24 jun 2017 15:45 uur

Plaats: Wilhelminaplein

Bezoek de website van de artiest
Bezoek de Facebook Fanpage

Als het Capriccio Clarinet Orchestra optreedt, gebeurt er iets…… Als één van de grootste klarinetorkesten van Nederland heeft Capriccio hetzelfde bereik als een symfonieorkest. De musici hebben hun basis in Groningen, maar bespelen van daaruit succesvol binnen- en buitenland.

Het Capriccio Clarinet Orchestra heeft 38 leden verdeeld over 1 esklarinet, 28 besklarinetten, 2 altklarinetten, 6 basklarinetten, 1 contrabasklarinet en is actief sinds 1989.

Zij spelen klassiek, jazzy, klezmer, etc

Wil jij ook meespelen in het “Capriccio XL Clarinet Orchestra” tijdens het grote concert op zondag 25 juni tijdens de CityProms in Leeuwarden?  Capriccio XL speelt dan de meeslepende muziek uit de sprookjesachtige Suite “Sheherazade” van componist Nikolai Rimsky-Korsakov.

Dirigent John de Beer bewerkte de kleurrijke orkestratie van Rimsky-Korsakov voor het grote Capriccio XL orkest. De Oriëntaalse sfeer uit de sprookjes van “Duizend en één Nacht” komt onder de gepassioneerde directie van John de Beer samen met jou tot leven. Je krijgt natuurlijk de muziek van te voren toegestuurd om te oefenen. En op zaterdag 17 juni en zaterdag 24 juni zijn er extra repetities om kennis te maken met deze prachtige muziek.

Alle soorten klarinetten, van de lage contrabas tot de hoge es, zijn van harte welkom om mee te komen spelen. Capriccio XL is voor alle leeftijden en alle niveaus maar minimaal drie jaar les is wel nodig om goed mee te kunnen spelen.

Meld je snel aan want het podium is wel erg groot maar er is een maximum aan het aantal deelnemers.

Voor meer informatie, aanmelding en video’s kijk je op http://capriccio.nl/CapriccioXL

Zaterdag 24 juni spelen zij de Konzertstücke van Mendelssohn voor klarinet en bassethoorn met Jesse Faber en Bart de Kater en Tiefes Rot van Stump met Fie Schouten (basklarinet) en op zondag 25 juni Ballade van Bozza met Jelle Althuis (basklarinet)

En natuurlijk een gedeelte uit de Sheherazade van Rimsky-Korsakov

City proms