Caravan

CityProms

Caravan

24 jun 2017 13:30 uur

Plaats: Theater de Bres

Bezoek de website van de artiest
Bezoek de Facebook Fanpage

Caravan verbindt werelden van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Syrische ud-virtuoos Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms, percussietovenaar Jeroen Batterink en pianist/componist Julian Schneemann; de jonge musici van Caravan gaan samen op reis, waarbij ze zich van grenzen niets aantrekken.

CityProms probeert net als Caravan grenzen te verbreken. CityProms verbindt verschillende genres en verschillende doelgroepen met elkaar. Ik vind het geweldig dat CityProms de pretentie van de klassieke muziek weet af te schudden en daarmee een open sfeer creëert, waarin iedereen welkom is!

Julian Schneeman - Caravan

Een project zoals Caravan bestaat nog niet in Nederland. Caravan is uniek in de manier waarop het volksmuziek, jazz en klassiek samenbrengt. Er bestaan natuurlijk crossovers tussen al deze stijlen onderling, maar vaak komt dit vooral neer op een ontmoeting van musici uit verschillende werelden. Caravan is daarentegen niet alleen een ontmoeting, maar een organische verbinding, een reis door werelden alsof de grenzen niet bestaan. Daarnaast is Caravan uniek doordat Jawa, Emmy, Jeroen en Julian de nieuwe generatie vertegenwoordigen: de generatie die opgegroeid is met de Ipod Shuffle, het internet en een geglobaliseerde wereld. Naast de grenzen tussen genres en culturen worden in Caravan ook de grenzen tussen compositie, uitvoerenden en programma afgebroken: Caravan is dit alles in één.

De stukken uit het programma Caravan zijn speciaal voor dit ensemble gecomponeerd door Julian Schneemann.

City proms