Clarinets Unlimited

CityProms

Clarinets Unlimited

14 jun 2017 20:00 uur

Plaats: Entrepotgebouw Dokkade Harlingen

Bezoek de website van de artiest

Clarinets Unlimited is een clarinet choir, bestaande uit gevorderde amateurklarinettisten. De groep kenmerkt zich door elk half jaar een uniek programma te spelen, dat is opgebouwd rondom een thema. Het huidige thema is ‘hout’.  Clarinets Unlimited speelde ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum in 2016 het programma ‘Grenze(n)loos’, samen met de Syrische klarinettist Kinan Azmeh, er werd onder meer opgetreden op twee AZC’s.

CityProms is bijzonder omdat het een veelzijdig programma biedt, met voor elk wat wils en ook nog eens gratis toegankelijk is. Het festival is niet alleen uniek in Nederland, maar ook zeer waardevol omdat het tegenwoordig vaak een en al popmuziek is wat je om je heen hoort. Het festival brengt op een verfrissende manier klassieke muziek onder de mensen.

Karin Vrieling, Clarinets Unlimited

Programma

Een mix van bekende en minder bekende klassieke en modern klassieke stukken. Enkele titels:

  • Ricercare – G. Frescobaldi
  • Sarabande – G.F. Handel
  • Serenade – A. Dvorák
  • Dance of the Reed Pipes – P.I. Tschaikovsky
  • Drie deeltjes uit Carnaval der dieren: Olifant, Koekoek en fossielen – C. Saint-Saëns

Als voorproefje op het CityProms festival geeft Clarinets Unlimited een concert in het Entrepotgebouw aan de Dokkade (Willemshaven) in Harlingen tijdens de juni feestweek in Harlingen, waar Oerol begint. Woensdag 14 juni om 20.00 uur

City proms