DaCapo klarinetkwartet

CityProms

DaCapo klarinetkwartet

02 jun 2017 15:00 uur

Plaats: Studio Omrop Fryslân

Bezoek de website van de artiest

Mylène Hofman, Katharina van Kampen, Doetie Meijer (klarinet) en Froukje Lootsma (basklarinet) vormen het klarinetkwartet van muziekvereniging Da Capo Leeuwarden. Zij spelen alle vier in het harmonie-orkest van deze vereniging. Omdat zij ontdekten dat ze het een uitdaging vinden om in ensembles te spelen hebben ze in 2010 het kwartet opgericht.

Klarinetkwartet-DaCapoInmiddels treden ze met enige regelmaat op. Bijvoorbeeld bij kerkdiensten, in zorgcentra en tijdens een lunch. Ze hebben met kerst gespeeld op Landgoed Oranjewoud en onlangs heeft Rob Faltin, tijdens het voorjaarsconcert van Da Capo Leeuwarden, op viool geïmproviseerd bij de klarinetkwartetversie van Schindler’s List. Voor hen heel bijzonder.

Het repertoire van het klarinetkwartet is zeer breed, van klassiek tot filmmuziek en alles wat daar tussenin zit.

Tijdens eerdere edities van CityProms hebben zij al eens met het klarinetkwartet mogen spelen. Ook vinden zij het fantastisch als zij mensen blij kunnen maken met onze muziek. Het publiek van CityProms reageert enthousiast, voor hen reden om dit jaar graag in de uitzending van Noardewyn-live aandacht te vragen voor het (bas)klarinettenfestijn tijdens CityProms2017.

Vrijdagmiddag 2 juni 2017 live op radio, TV en Internet.

Bij Willem (Waldpyk) de Vries in Noardewyn Live bij Omrop Fryslân, dat uitgezonden wordt tussen 13.00-16.00 uur.

omrop FryslânNoardewyn live Banner_1024x576__ (2)

City proms