Frysk Jeugd Orkest

CityProms

Frysk Jeugd Orkest

29 jun 2014 16:30 uur

Plaats: Oldehoofsterkerkhof

Bezoek de website van de artiest

Frysk Jeugd Orkest staat op CityProms

Zondag 29 juni staat het Frysk Jeugd Orkest voor de vierde keer op CityProms Leeuwarden. “Een geweldig festival,” zegt dirigent Theo Brouwer. “Een super initiatief om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek.”

CityProms biedt jonge musici een platform en de mogelijkheid om hun werk uit te voeren. Hoe vindt u het om op te treden tijdens dit festival?
“Wij vinden het prachtig! Het is voor ons het grootste openluchtpodium waar we kunnen spelen. Het geeft het orkest het gevoel dat ze professionals zijn. We hebben eerder opgetreden tijdens CityProms. Deze fantastische ervaring staat dan ook in ons geheugen gegrift.”

Wat kunnen we van het optreden van het Frysk Jeugd Orkest verwachten?
“Wij spelen een divers programma met klassieke, barok-, film- en musicalmuziek. Op die manier krijgen alle leden de kans om te spelen. Wij zijn namelijk een volledig bezet symfonieorkest met strijkers, houtblazers, koperblazers en slagwerk. Naast het symfonisch repertoire staan ook filmmuziek en musicalwerken regelmatig op de lessenaars.”

Over het Frysk Jeugd Orkest
Het Frysk Jeugd Orkest is in 1977 opgericht en bestaat uit een groep jonge enthousiaste amateurmuzikanten. Het orkest heeft een symfonische bezetting van tegen de zestig leden. Sinds 1997 staat het orkest onder de muzikale leiding van Theo Brouwer. Het doel van het orkest is om jonge musici uit Fryslân een podium te bieden om in een orkest met symfonische bezetting plezier te beleven aan samen muziek maken. Het Frysk Jeugd Orkest heeft daarbij de ambitie om elk individueel orkestlid te inspireren om zich te ontwikkelen en te genieten. Naast het symfonisch repertoire staan ook filmmuziek en musicalwerken regelmatig op de lessenaars bij het orkest.

Zondag 29 juni
Oldehoofsterkerkhof, Leeuwarden

Foto: MarjankaFotografie

 

City proms