Jamila Faber

CityProms

Jamila Faber

25 jun 2017 13:00 uur

Plaats: Wilhelminaplein

Bezoek de website van de artiest
Bezoek de Facebook Fanpage

 

Op basis van gebeurtenissen, verhalen, flarden van zinnen en andere toevallige input schrijft Jamila Faber korte gedichten die de vinger op de zere plek leggen. Vaak humoristisch of absurd, soms juist teder en troostrijk. Jamila Faber is dichter, muzikant en Stadskunstenaar van Leeuwarden.

Jamila onderscheidt zich door te schrijven zonder vooropgezet plan. Haar gedichten hebben een toon die het midden houdt tussen lichtvoetig, absurd, humoristisch, kritisch en melancholisch.

Ter promotie van het CityProms Festival is Jamila Faber op zaterdag 17 juni in Harlingen aanwezig bij het Entrepotgebouw aan de Dokkade in Harlingen. Zondag 25 juni is zij samen met haar collega te vinden op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

ZEAUX

Sinds 2017 is de jongste telg van de poëziefamilie ontsproten aan het brein van Ottelien Belzer en mij: ZEAUX. Je fluistert ons 4 woorden in, en wij schrijven op onze ouderwetse typemachines een intiem en persoonlijk gedicht voor je. Je krijgt er een gouden envelopje en een verwarmd hart bij.

Waarom is CityProms anders is dan andere festivals?

Jamila: “Het draait om klassieke muziek i.p.v. popmuziek.”

City proms