Jeugd Orkesten Festival

CityProms

Jeugd Orkesten Festival

24 jun 2017 09:00 uur

Plaats: Harmonie - Rabobankzaal

Bezoek de website van de artiest
Bezoek de Facebook Fanpage

Op zaterdag 24 juni 2017 wordt voor de 47e keer het Jeugdorkestenfestival (JOF) in Leeuwarden georganiseerd. Het JOF is een festival met ontspannen sfeer voor Harmonie-, Fanfare- en Brassband (HaFaBra) jeugdorkesten uit heel Nederland. Het is voor veel jeugdleden een prettige eerste kennismaking met een festival. Er zijn 14 deelnemende jeugdorkesten. De inschrijving is inmiddels gesloten. Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door Keunstwurk en Yamaha.

Nieuw tijdens deze editie is de bijzondere samenwerking met CityProms Leeuwarden. Als gevolg van deze samenwerking is de locatie van het Jeugdorkestenfestival verplaatst naar Stadsschouwburg De Harmonie en het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De deelnemende orkesten kunnen met deze prachtige locaties nog beter proeven aan het ‘grote’ concoursgevoel.

In de Rabozaal van Stadsschouwburg De Harmonie zullen de orkesten hun programma voor de jury ten gehore brengen. Deelnemende orkesten presenteren zichzelf. Dat kan bijvoorbeeld verkleed of met audiovisuele middelen. Een deskundige jury zal de jeugdorkesten op muzikaliteit, presentatie en enthousiasme beoordelen. Plezier maken staat voorop!

Beginners:

Jeugdorkest Euphonia te Wommels                              09:10 uur
De Oerband Ureterp                                                          09:35 uur
Jeugdorkest De Bazuin Triemen Westergeest             10:00 uur
Projunior Gerkesklooster Stroobos                                10:25 uur
Jeugdorkest chr. Brassband Hosannah Leeuwarden 10:50 uur
B-­‐orkest van Harmonie Weidum                                   11:15 uur
Jong Oranje Minnertsga                                                    11:40 uur
SMO-­‐Orkest Groningen                                                   12:05 uur

Pauze

Gevorderden:

CMV Oranje Grootegast                                                    12:30 uur
On the Move, Sneek                                                           13:00 uur
Brassband Almere Opleidingsorkest                              13:30 uur
Schoolorkest  Beyers Naude                                             14:00 uur
Brassband Hosannah B‐Orkest                                       14:30 uur

Tijdsduur optredens:
Beginners: 20 min + 5 min wissel
Gevorderden: 25 min + 5 min wissel

Prijzen

Net als afgelopen edities zijn er verschillende prijzen te winnen. Er zijn prijzen voor de categorieën beginners en gevorderden. De Folkert Fennemaprijs is een eerbetoon aan de oprichter van het festival en is voor het orkest met de meest muzikale en enthousiaste uitvoering. Daarnaast is er de Fulkaanprijs voor de winnaar van de categorie ‘gevorderden’. Tot slot is er de solistenprijs voor de beste solist.

Spetterende eindshow

Aan het einde van de middag krijgen alle jeugdorkesten een workshop. Daarna is er een spetterende eindshow van de Klankenkaravaan in samenwerking met Keunstwurk, met onder andere een optreden met boomwhackers. Een boomwhacker is een melodisch slagwerkinstrument dat bestaat uit holle meerkleurige buizen. Bij deze eindshow worden zowel de kinderen als hun ouders betrokken. Na deze eindpresentatie volgt de prijsuitreiking op het LC Hoofdpodium op het Wilhelminaplein.

Het Wilhelminaplein en Stadsschouwburg De Harmonie staan de hele dag in het teken van jeugd, muziek en entertainment. Tijdens het Jeugdorkestenfestival is er in het kader van CityProms een kindervoorstelling van het NNO op het LC-hoofdpodium. Daarna zijn er diverse optredens van HaFaBra-orkesten en Birds&Brass met het Broken Brass Ensemble. ’s Avonds staat er een optreden van Klezmerband DiGojim gepland.

Mede mogelijk gemaakt door:Basis CMYKPrins-Bernhard-Cultuurfonds_RGB_logo-800x846pxkeunstwurk

download

City proms