Lezing Mark Mieras & concert Matangi Quartet

CityProms

Lezing Mark Mieras & concert Matangi Quartet

29 jun 2014 11:30 uur

Plaats: Fries Natuurmuseum

Bezoek de website van de artiest

Lezing Mark Mieras & concert Matangi Quartet

Lezersaanbieding

CityProms en de Leeuwarder Courant presenteren een muzikale lezing voor abonnees:

Wat gebeurt hier in mijn hersenkwabben?

Hoe speelt een mens muziek? Hoe bespeelt die muziek dan weer de mensen? Een strijkkwartet en een wetenschapsjournalist, dat zijn de ingrediënten voor dit lunchconcert voor nieuwsgierige mensen. De strijkers van het Matangi Quartet gaan samen met wetenschapsjournalist Mark Mieras op zoek naar het mysterie van de muziek.

Waarom word ik blij van muziek? Hoe krijgt een musicus alle noten uit zijn instrument? Ondanks heel veel onderzoek is er op die vragen nog altijd geen sluitend antwoord. Muziek zet de hersenen in beweging. Er ligt ook een directe lijn met emotie, herinnering en beweging. Muziek prikkelt de hersenen om zich met de wereld te verbinden.

Geniet en verbaas u over het wonder dat muziek is. De toegang is gratis en exclusief voor abonnees van de Leeuwarder Courant. Er zijn 300 plaatsen beschikbaar. In het Natuurmuseum van Leeuwarden wordt u ontvangen met kop koffie/thee en een petitfour.


Wetenschapsjournalist Mark Mieras doet verslag van hersenonderzoek. Wat begon als belangstelling ontwikkelde zich tot een hartstocht die hem al ruim tien jaar in zijn greep houdt. Strijkkwartet Matangi is uitgegroeid tot een vaste speler op kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Met hun spel en presentatie is Matangi een boegbeeld van een nieuwe generatie klassieke musici.

Datum: Zondag 29 juni 2014
Tijd: 11:30 – 12:30 uur
Locatie: Natuurmuseum, Schoenmakersperk 2, Leeuwarden
Meer informatie: www.cityproms.nl

Aanmelden voor LC abonnees: [ http://www.lc.nl/abonneevoordeel/article17231003.ece]

City proms