Lyrisch Laag

CityProms

Lyrisch Laag

25 jun 2017 14:00 uur

Plaats: Wilhelminaplein

Bezoek de website van de artiest

Trio “Lyrisch laag”

Fie Schouten, Jelte Althuis en Guiseppe Doronzo vormen samen ‘Lyrisch Laag’. Deze drie bijzonder goed op elkaar ingespeelde musici spelen gecomponeerde en geïmproviseerde muziek van nu. De bezetting met twee (contra)basklarinetten en baritonsaxofoon levert een prachtig diep klankbeeld op.

Optreden Lyrisch Laag met Capriccio XL

Op zondag 25 juni versterkt Lyrisch Laag Capriccio XL en zal Jelte Althuis de Ballade van Bozza voor basklarinet & clarinetchoir uitvoeren, het arrangement dat hij zelf maakte alweer jaren terug.
Fie Schouten brengt met Capriccio Clarinet Choir “TIEFES ROT” in première, geschreven door de Oostenrijkse basklarinettiste Petra Stump-Linshalm.

Fie Schouten over CityProms en de passie van Lyrisch Laag: “De combinatie van professionals en amateurs en de verscheidenheid in locaties maakt CityProms uniek. Ieder mens is weer anders! Wij houden heel veel van lage tonen en zijn zo bij elkaar gekomen”.

Workshop lage klarinetten/saxen

Lyrisch Laag geeft workshops voor de lage enkelrietinstrumenten. Tijdens de workshop wordt ingegaan op: wat is er aan studiemateriaal, samenspelmateriaal, hoe begin je met improvisatie, wat kom je zoal tegen wanneer je aan zo’n laag instrument begint?
De workshop wordt zaterdag 24 juni om 12.30 uur en 14.00 uur gegeven in het Catshuis. Klik hier voor meer info.

City proms