NNHO 2014

CityProms

NNHO 2014

28 jun 2014 21:00 uur

Plaats: Oldehoofsterkerkhof

Bezoek de website van de artiest
Bezoek de Facebook Fanpage

 NNHO-concert in het teken van dans

Het Noord Nederlands Harmonie Orkest (NNHO) is een bijzondere muzikale samenwerking. Het NNHO bestaat uit zestig professionals (dirigenten/docenten), vakstudenten en gevorderde amateurs. Het harmonieorkest dat sinds 2011 bestaat, speelt oorspronkelijke blaasmuziek, arrangementen van klassieke composities. Voorzitter Jan Holtrop: “CityProms is voor het NNHO een geweldig podium, een promotie van blaasmuziek voor een groot publiek.” Ook dirigent Tijmen Botma kijkt uit naar het NNHO-concert.

Wat kunnen we dit jaar verwachten van het NNHO?
“Een programma in het teken van dans.  We hebben muziek gezocht die heel toegankelijk is voor publiek. We spelen een selectie uit de West Side Story, Leonard Bernstein, Romeo and Juliet van Prokofjev en Danzón. Nr. 2 van Arturo Márquez. Bij de laatste wordt een prachtige tango uitgevoerd.”

Welk stuk vindt u zelf het meest bijzonder om te spelen en waarom?
“Alle stukken die wij spelen zijn natuurlijk bijzonder! Het meest uitdagende voor het orkest is de West Side Story, qua verschil in thematiek en stijlen is het heel divers. Het verhaal van Romeo and Juliet is hele bijzondere muziek en in de Danzón. Nr. 2 van Arturo Márquez zit heel veel Spaans temperament. Alle drie de stukken zijn in stijl en uitvoering heel divers en zullen zeker tot de verbeelding spreken.”

Wat is het geheim om zo’n groot orkest succesvol te leiden?
“Het geheim is een goede organisatie met enthousiaste mensen, beroepsmensen, studenten en fanatieke amateurmuzikanten. Het is een uitdaging om deze drie gradaties bij elkaar tot één geheel te smeden. Het geheim zit hem in de enorm goeie werksfeer. Iedereen  bereidt zich goed voor en voelt het als een eer om in het orkest te spelen.”

Wat vind u van CityProms als festival?
“Een heel goed initiatief! Margot Hoiting verdient alle credits omdat ze een geweldig afwisselend programma kan samenstellen. In 2018, Culturele Hoofdstad  Leeuwarden,  is CityProms hopelijk niet meer weg te denken.”

Promofilm gemaakt door Edwin van Stenis:

http://youtu.be/KjG-KsHUkxM

Tijmen Botma, de dirigent

Symphonic Dances from West Side Story
https://www.youtube.com/watch?v=JyAEklhm3o4#t=331

Romeo and Juliet deel 1 – Prokofjev

Soundcloud: Opnames van 28 juni 2014

Danzón – Márquez
Symphonic Dances from West Side Story – Bernstein
Romeo and Juliet – Prokofjev

28 juni 2014
Oldehoofsterkerkhof
Leeuwarden

 

City proms