NNO Jeugdconcert

CityProms

NNO Jeugdconcert

24 jun 2017 15:00 uur

Plaats: Wilhelminaplein

Bezoek de website van de artiest

Kinderen die moeilijk kunnen stilzitten als ze muziek horen en die het liefst meeklappen op het ritme van de muziek kunnen hun hart ophalen tijdens de jeugdvoorstelling ‘Puls en ritme’!

Pieter Roelf Pulse en ritmeTijdens deze voorstelling laten de meer dan 80 musici van het Noord Nederlands Orkest en de vier slagwerkers van Percossa je allerlei muziek horen: van hard tot zacht en van snel tot langzaam. Muziek waar je blij van wordt of juist heel stil. Ook mag je meedoen met het orkest door te knippen in je vingers of te trommelen op je knieën. Zo maak je met alle andere kinderen bijvoorbeeld een donderslag of het geluid van een klinkende regenbui. Maar het allerbelangrijkste is dat het leuk gaat worden en dat je na afloop de zaal ‘vol met ritme’ verlaat.

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) speelt jaarlijks de educatieve Pieter Roelf Jeugdconcerten. Kinderen komen op deze wijze op een aangename en leerzame manier met klassieke muziek in aanraking en maken kennis met een symfonieorkest. Het NNO brengt op een toegankelijke en speelse wijze een uitdagend muzikaal programma. Theatrale elementen vergroten de toegankelijkheid voor kinderen nog eens extra. De voorstelling wordt in diverse theaters in Noord Nederland gespeeld.

 

City proms