NNO

CityProms

NNO

27 jun 2014 20:45 uur

Plaats: Oldehoofsterkerkhof


28 jun 2014 15:00 uur

Plaats:


Bezoek de website van de artiest

 

NNO: topmusici compleet bezeten van klassieke muziek

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) bestaat uit 86 instrumentalisten van wereldniveau. Achter de schermen werken medewerkers en vrijwilligers die zich bezighouden met de organisatie en het beleid van het orkest. Een van hen is artistiek manager en programmeur Marcel Mandos. Hij vertelt over het succes van het NNO.

Vrijdag 27 juni verzorgt het NNO het openingsconcert van CityProms in Leeuwarden. Hoe komen jullie tot de keus van de muziek?
“CityProms is een gratis toegankelijk festival en wil alle kleuren van de muziek geven die er zijn. Wij willen er een mooie onderhoudende avond van maken. Daarom hebben wij een zeer gevarieerd programma samengesteld.”

Wat kunnen we verwachten van jullie optreden op CityProms?
“Dat we heel veel mensen een onvergetelijke avond bezorgen. We willen ze kennis laten maken en laten genieten van een groot professioneel beroepsorkest. Het NNO is er voor iedereen, daarom brengen wij een evenwichtige mix van muziekgenres ten gehore.”

Wat is het geheim achter het bestaanssucces van het NNO?
“Dat zijn verschillende factoren. Ten eerste innovatie. We spelen naast klassieke muziek ook veel andere genres. Zo kunnen we nieuwe doelgroepen bereiken. Daarnaast spelen we muziek van hoge kwaliteit en bestaat het orkest uit topmusici die compleet bezeten zijn van klassieke muziek.”

Wat vindt u van CityProms?
“CityProms is een geweldig initiatief en een aanwinst voor Leeuwarden. Het lef om het festival te organiseren, om het gevarieerde programma met allemaal stijlen en kleuren rond te krijgen, de energie die erin gestoken wordt. Echt chapeau!”

Vrijdagavond 27 juni 2014 om 20.45 uur
Zaterdagmiddag 28 juni 2014 om 15.00 uur (kindervoorstelling)

Oldehoofsterkerkhof, Leeuwarden

City proms