Quirine Melssen

CityProms

Quirine Melssen

24 jun 2017 15:45 uur

Plaats: Wilhelminaplein


24 jun 2017 17:00 uur

Plaats: Theater de Bres


Bezoek de website van de artiest
Bezoek de Facebook Fanpage

Quirine Melssen combineert al sinds 1992 op unieke wijze klassieke zang en theater. Zij speelde ook bij diverse gezelschappen. Zij is bekend om haar humor, lef en authenticiteit. Bij de STANDUP OPERA ORFEO combineert zij opera en standup opera op een aanstekelijke wijze. Een introductie in de opera voor iedere leek en kenner!

“Opera isn’t dead… it just smells funny”.

Standup Opera is een combinatie van standup comedy en opera. Quirine Melssen voert ons mee in de opera “Orfeo ed Euridice” van Willibald von Gluck. Zij geeft het publiek meer inzicht in de drijfveren van de drie hoofdrollen die zij allemaal zelf vertolkt.

Orfeo gaat de onderwereld in om zijn geliefde Euridice op te halen uit de dood en mag daarbij niet naar haar omkijken. Waarom is dat eigenlijk zo moeilijk? Hoe ziet de onderwereld er uit? Wil Euridice daar eigenlijk wel weg? Waarom is de god Amor zo’n irritant ventje? Wiens schuld is het dat Orfeo tòch omkijkt? Al deze vragen en een hoop mooie muziek komen aan de orde in deze instant comedy. Quirine Melssen  is the leading lady in het combineren van klassieke zang en humor en neemt als zangdiva en comédienne pur sang zowel leek als kenner mee in de krochten van de opera.

Idee: Quirine Melssen
Zang en spel: Quirine Melssen
Piano: Jorrit van den Ham
Comedycoach: Roel C Verburg

Stand Up Opera Orfeo onderscheidt zich door de unieke combinatie van opera en standup comedy. Quirine is naast opera zangeres ook standup comedien en dat is uniek in de wereld.  Ook de toegankelijkheid is onderscheidend. Een unieke kans als introductie in de opera. Je kunt veel lachen maar hoort ook een hoop mooie stukken en aan het einde van de voorstelling weet je alles over de opera!

24 juni om 15.45 uur | preview Wilhelminaplein
24 juni om 17.00 uur | Theater de Bres

City proms