Schaap met Laarsjes

CityProms

Schaap met Laarsjes

24 jun 2017 11:00 uur

Plaats: Bibliotheek (eerste verdieping)


24 jun 2017 13:00 uur

Plaats: Bibliotheek (eerste verdieping)


Bezoek de website van de artiest

Familievoorstelling vanaf 4 jaar

Het was een koude winteravond. Wolf sjokte chagrijnig met zijn slee door de sneeuw. De wind blies ijzig door zijn muts. ‘Honger. Honger. Honger!’ mompelde hij op de maat van zijn stappen, om de moed erin te houden. Het maanlicht blonk in zijn gouden horloge. Prachtig, maar wat had je daaraan! Steeds dieper zakte hij weg in de sneeuw, terwijl hij zijn zware slee zuchtend tegen de heuvel optrok. In de verte brandt licht. Daar woont Schaap. Schaap heeft een knusse stal met een warm bed. En Schaap heeft mals vlees onder de wol. Wolf ruikt Schaap. Het water loopt hem in de mond. Aan tafel! denkt Wolf en hij gaat erop af. Maar Schaap is een jofel schaap. En zo begint een vriendschap voor het leven. Of voor even? Want een wolf verliest toch nooit zijn streken?

Theatergezelschap “Rood Verlangen”

Schaap met laarsjes is een muzikaal verteltheatervoorstelling gebaseerd op het boek Schaap met laarsjes van Maritgen Matter (Zilveren Griffel). De voorstelling wordt gespeeld door Rood Verlangen, een klein, dynamisch muziektheatergezelschap dat anonieme volksverhalen en hedendaagse vertellingen, ingebed in muziek van beroemde componisten, op theatrale wijze vertelt en speelt.

De spelers van Rood Verlangen nemen kinderen graag mee in hun verbeeldingswereld. Daarbij gebruiken ze eigenlijk alleen maar hun stem, hun instrumenten en hun lichaam. Met taal en muziek roepen ze een visuele wereld op in de hoofden van de kinderen. Ieder kind kan door te luisteren naar het verhaal én de muziek zijn eigen beeldenwereld creëren.

Spel: Pieter van Terheijden
Accordeon: Nico-Jan Beckers
Saxofoon: Niels Bijl
Boek: Schaap met laarsjes, Maritgen Matter
Muziek: Maurice Ravel
Muziekarrangementen: Auke Reuvers
Eindregie: Erik Kremers
Vormgeving: Rood Verlangen
fotografie: Jan Schartman

Duur: 40 minuten

City proms