Stenden Concert

CityProms

Stenden Concert

24 jun 2017 19:30 uur

Plaats: Grote of Jacobijnerkerk

Bezoek de website van de artiest

The Armed Man, Karl Jenkins
o.l.v. Hans de Wilde

door:
Koor van onderwijsassistent muziek
(ROC Friese Poort)
Stendenkoor
De Bazuin
Johan Bijhold: orgel
Elyes Guagui: oproep tot gebed
Marieke Sytema: alt
overige solisten: Tarun van der Vegt, Jeroen Horius, Pim Limburg, Krista Kaptein, Jitske Krist, Marije Semplonius

De Bazuin

Steeds weer verrassend

Brassband De Bazuin Oenkerk (dirigent Klaas van der Woude) komt op festivals en concoursen uit in de hoogste afdeling. Als concertband bij uitstek is de band thuis op elk podium.
De getalenteerde musici van de band komen allemaal uit (de omgeving van) Friesland. In de afgelopen jaren maakte de band naam met succesvolle samenwerkingen met vermaarde zangers, zangeressen en instrumentale professionals.  In 2014 werd de topband voor de zesde keer Nederlands Kampioen en dit jaar pakten ze zilver.

Koor van onderwijsassistent muziek (ROC Friese Poort)

Leren door zingen

Studentenkoor van onderwijsassistent muziek van ROC Friese Poort (dirigent Joost Mol) wordt gevormd door leerlingen onderwijsassistent met specialisatie muziek voor wie zingen een belangrijk deel van hun muzikale vorming is. Vanavond zal te horen zijn dat als resultaat van goed muziekonderwijs en gedegen koorrepetities The Armed Man van Jenkins door de zangers tot in detail beheerst wordt. Van deze enthousiaste musici zullen we nog horen!

Stendenkoor

Oefening baart kunst

Het Stendenkoor (dirigent Hans de Wilde) wordt gevormd door (oud-)studenten en (oud-)medewerkers van Stenden Hogeschool en hbo- en mbo-instellingen in Friesland.
In de periode voor Kerst en Pasen worden jaarlijks concerten gegeven. De Passie-uitvoeringen van Bach zijn een begrip geworden in Leeuwarden.
Dit jaar werkt het Stendenkoor in De Lawei te Drachten en op CityProms voor het eerst samen met De Bazuin en het Koor van onderwijsassistent muziek
(ROC Friese Poort). Een aanstekelijk initiatief.
Hans de Wilde
studeerde aan het Zwols conservatorium onder andere koordirectie bij Jos Vermunt en Jos Leusink. Als dirigent beheerst hij een breed repertoire. Naast het Stendenkoor dirigeert hij onder meer Toonkunst Nijmegen en Capella Bronckhorst.
Hij nam het initiatief voor de samenwerking tussen Friese Poort en Stenden voor de uitvoering van The Armed Man.

Johan Bijhold
studeerde piano aan het Utrechts conservatorium bij Alexander Warenberg. Naast begeleider (onder meer al vele jaren bij het Stendenkoor) is hij ook uitvoerend musicus en componist. Van hem verscheen de CD: Johan Bijhold speelt Bach, Brahms en Bijhold.

Elyes Guagui
is student International Business and Management Studies van Stenden.

Marieke Sytema
studeert compositie aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Naast componist van Wiis is ze zangeres en percussionist van de Zappa-tribute band Absolutely Frank.

Compositie “OVER THE ARMED MAN en KARL JENKINS”

In 1999 kreeg Karl Jenkins (Zuid-Wales 1944) de opdracht van de Britse Royal Armouries deze Mis voor de Vrede te maken als terugblik op de 20e eeuw, “de meest oorlogszuchtige en destructieve eeuw in onze geschiedenis”. De compositie is opgedragen aan de slachtoffers van Kosovo.

City proms