Top Secreet

CityProms

Top Secreet

25 jun 2017 15:45 uur

Plaats: Wilhelminaplein

Bezoek de website van de artiest
Bezoek de Facebook Fanpage

Top Secreet staat al lang bekend als theatrale muziekact en is toonaangevend op het gebied van de performance. Geen braaf dameskoor, maar een verzameling karaktervolle vrouwen van uiteenlopende leeftijden, maar allen met gevoel voor drama. Het repertoire bestaat uit popnummers die door diverse arrangeurs op maat gemaakt zijn. Zo blijven de optredens afwisselend in zowel zang als beeld.

In de voorstelling ANDERS! van CityProms op 25 juni 2017 brengt Top Secreet twee nummers ten gehore. Arrangementen van hun muzikale brein Corinne Staal, uit de bekroonde show ‘Top Secreet meets 007′.

Top Secreet is vanaf de oprichting gericht op theatrale presentatie, daarom noemt ze zichzelf ook ‘Theatrale Muziekact’. Ze zingen geen standaardrepertoire, maar speciaal voor hen gearrangeerde nummers. De groep bestaat uit erg uiteenlopende karakters, wat wordt uitgebuit in de presentatie. De naam ‘Top Secreet’ is op zich al het thema van de act. Ze maken van oudsher avondvullende producties in samenwerking met regisseurs en volgen workshops (vorig jaar Greetje Bijma). De vrouwen hebben een zogenaamde ‘Top Secreet Academy’ opgericht, waarbij ze workshops organiseren voor groepen vrouwen, die de ‘secreet in zichzelf’ kunnen ontdekken door middel van theatrale presentatie.

Brass in Pocket: acapella (arr. Corinne Staal)
Skyfall: (arr Corinne Staal)

CityProms onderscheidt zich van de andere festivals door klassieke muziek centraal te stellen en deze toegankelijk te maken voor een breed publiek. Maar ik vind het vooral leuk dat het festival voor veel mensen die niet zo snel de schouwburg instappen de mogelijkheid biedt om het optreden van een volledig orkest mee te maken. Want dat is toch een belevenis die iedereen eens mee zou moeten maken!

Gonneke van Hoesen Korndorffer, Top Secreet

City proms