Hightlights editie 2017

CityProms

Hightlights editie 2017

Wat kunt u verwachten van CityProms 2017? Wat maakt de 7e editie uniek? We zetten een aantal bijzondere onderdelen voor u op een rij:

Openingsconcert met Shirma Rouse en Noord Nederlands Orkest

Het CityProms festival wordt dit jaar ingeluid met een bijzondere cross-over van klassiek en soul. Zangeres Shirma Rouse en het Noord Nederlands Orkest (NNO) brengen op vrijdagavond een ode aan the queen of soul Aretha Franklin. Het orkest staat onder leiding van niemand minder dan dirigent Jules van Hessen. Meervoudig kampioen kunstfluiten Geert Chatrou zal een verrassend tintje aan de avond geven.

TheStringSoloistsLisa Jacobs & The String Soloists

The String Soloists is een internationaal strijkersensemble met topmusici vanuit heel Europa. Het ensemble staat onder de bezielende leiding van de Nederlands topvioliste Lisa Jacobs. Ze spelen zonnige muziek uit Italië van Locatelli en vurige Zuid-Amerikaanse klanken van Piazzolla.

saxar_utan_textRollin’Phones

De internationale noot komt dit jaar van de vier saxofonisten van Rollin’ Phones uit Zweden. De Rollin’ Phones spelen een breed repertoire, van klassieke transcripties en het traditionele repertoire tot aan hedendaagse werken en jazz. Er zijn vele muziekstukken speciaal gecomponeerd voor de Rollin’ Phones. De saxofonisten spelen tijdens hun concerten een groot gedeelte uit het hoofd. Het directe publiekcontact maakt hun optredens extra bijzonder.

Camerata RCO

Het wereldberoemde ensemble Camerata RCO is ook in 2017 weer aanwezig op CityProms. Dit jaar verzorgt het ensemble een concert in het Natuurmuseum Fryslân. Een unieke locatie voor een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het vakmanschap en enthousiasme zijn elke keer van topkwaliteit!

Muziektheatercircus ANDERS!logo saranti

Muziek is er voor iedereen. In dat teken staat ook het project Anders!. Op zondagmiddag 25 juni kunt u genieten van een verhalend muziektheater waaraan diverse artiesten met en zonder beperking deelnemen. Musici, regisseurs, dirigenten, componisten en alle soorten spelers – solisten, acteurs, dansers, koorzangers en onverwachte leiders (unexpected leaders), ze doen allemaal mee. Een spektakel dat je niet mag missen!

Sync’d: one beat for all

U kunt naast de cross-over van klassiek en soul nog meer spannende combinaties verwachten. Zo staat zaterdagnacht de mix van klassiek met dance & techno centraal in cultureel centrum de Neushoorn. Hier vindt een ‘multidimensionaal’ experiment plaats. Samen met muzikanten, dansers, film- en theatermakers en andere creatievelingen worden klassieke muziek en elektronische dancemuziek gemixt met elkaar én met dans, film en theater. Met optredens van Influenza, Gunnar Gunnsteinsson en Project 128.

- © Saris & den Engelsman

Kinderprogramma

Ook voor kinderen van alle leeftijden (1 tot en met 14 jaar) is er volop te beleven tijdens het festival. Bijvoorbeeld met Woei!: een intieme muziekvoorstelling voor de allerkleinsten (1- 4 jaar). In Woei! word je door drie muzikanten naar een warme wereld van adem en wind geblazen. Een wereld waar alleen de taal van de muziek wordt gesproken en waar elk briesje verandert in prachtige klanken: een zuchtje door je haar, het opblazen van een strandbal en zelfs je papa die niest…Woei! prikkelt huid en haren, ogen en oren!

Klarinettenfestijn

Samen muziek maken is een belangrijke missie van CityProms. Bij verschillende projecten is het mogelijk om ook echt participeren. Zo kunnen klarinettisten deel uitmaken van Capriccio XL, één van de grootste klarinetorkesten van Nederland met het bereik van een symfonieorkest. Op 25 juni speelt deze formatie meeslepende muziek uit de sprookjesachtige Suite ‘Sheherazade’ van componist Nikolai Rimsky-Korsakov. Klarinettisten die mee willen kunnen zich opgeven via de website, zij krijgen de muziek toegestuurd en worden uitgenodigd voor de repetities.

Bekijk alle artiesten en deelnemers van CityProms 2017

City proms