Deel

Jeugdorkestenfestival gaat samenwerking aan met CityProms Leeuwarden

vrijdag 03 maart 2017 Persbericht

Op zaterdag 24 juni 2017 wordt voor de 47e keer het Jeugdorkestenfestival georganiseerd. Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door Keunstwurk en Yamaha. Het Jeugdorkestenfestival is een laagdrempelig, maar vernieuwend festival waarbij gebruik wordt gemaakt van multimedia. Nieuw tijdens deze editie is de bijzondere samenwerking met CityProms Leeuwarden. Als gevolg van deze samenwerking is de locatie van het Jeugdorkestenfestival verplaatst naar Stadsschouwburg De Harmonie en het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De deelnemende orkesten kunnen met deze prachtige locaties nog beter proeven aan het ‘grote’ concoursgevoel.

In de Rabozaal van Stadsschouwburg De Harmonie zullen de orkesten hun programma voor de jury ten gehore brengen. Deelnemende orkesten presenteren zichzelf door middel van een multimediale beamerpresentatie. De deskundige jury zal de jeugdorkesten op muzikaliteit, presentatie en enthousiasme beoordelen. Plezier maken staat voorop! Daarom zijn er naast het regulier programma verschillende spelletjes en activiteiten voor de jeugdige deelnemers.

Aan het einde van de dag vormen alle jeugdorkesten één groot gezamenlijk orkest. Zij zullen op het grote podium van CityProms op het Wilhelminaplein een groot muziekstuk uitvoeren met een bekende solist. Daarna volgt de prijsuitreiking.

Prijzen

Net als afgelopen edities zijn er verschillende prijzen te winnen. Er zijn prijzen voor de categorieën beginners en gevorderden. De Folkert Fennemaprijs is een eerbetoon aan de oprichter van het festival en is voor het orkest met de meest muzikale en enthousiaste uitvoering. Daarnaast is er de Fulkaanprijs voor de winnaar van de categorie ‘gevorderden’. Tot slot is er de solistenprijs voor de beste solist.

Jeugdorkesten kunnen zich tot en met zaterdag 15 april aanmelden via inschrijven@jeugdorkestenfestival.nl