Pianist Behzod Abduraimov vervangt geblesseerde Gautier Capuçon

 In Actueel

De Oezbeekse pianist Behzod Abduraimov vervangt de Franse cellist Gautier Capuçon tijdens het openingsconcert van CityProms op vrijdagavond 29 juni op het Wilhelminaplein Leeuwarden. De befaamde cellist kampt met een chronische schouderblessure en mag van zijn arts voorlopig niet spelen. In de 27-jarige jonge meesterpianist Behzod Abduraimov treft CityProms een vervanger van formaat. Abduraimov brak op jonge leeftijd door op het internationale podium en werkt met toonaangevende orkesten over de hele wereld. Tijdens het openingsconcert vertolkt hij samen met het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder leiding van Per-Otto Johansson, het tweede pianoconcert van de Russische componist Sergei Rachmaninov.

Een van de meest favoriete pianoconcerten

Abduraimov maakt grote indruk met zijn responsieve en dynamische spel, zijn eigenheid, zijn onwaarschijnlijke spelbeheersing en zijn fluwelen pianissimo. In 2017 beleefde het publiek zijn Nederlandse debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest; de recensies waren zeer lovend. Met het NNO vertolkt hij tijdens het openingsconcert een van Rachmaninovs meest populaire stukken. Abduraimov:”Rachmaninov PC2 is zeer romantisch; het is één van de meest favoriete pianoconcerten ooit. De lyrische diepte, de expressiviteit en de perfecte structuur maken het heel spannend en ontroerend.”

‘Klassieke muziek is voor iedereen’

Ambitie van (het gratis toegankelijke) CityProms is om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek, juist ook voor mensen die (nog) niet zoveel binding hebben met klassieke muziek. Abduraimov kijkt ook om die reden uit naar zijn optreden tijdens CityProms: ”Evenementen zoals CityProms zijn unieke gelegenheden om een breder publiek te bereiken. Klassieke muziek is geschikt voor iedereen. We zijn allemaal mensen, en ongeacht of we een muzikale achtergrond hebben of niet, ervaren we allemaal onze emoties wanneer we naar muziek luisteren.”

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search