Deel

Smaken verschillen

In de klassieke muziek zijn studenten een wat onderbelichte doelgroep. Met het project ‘Smaken verschillen’ wil CityProms studenten warm maken voor klassieke muziek. Vijf partijen slaan de handen in een om hiervoor een meerjarenplan op te stellen. CityProms werkt samen met Leeuwarden Studiestad, het Frysk Jeugd Orkest, Kunstkade en het Historisch Centrum Leeuwarden.

Het project kreeg voor het eerst vorm in 2015, tijdens het Straatfestival en de vijfde editie van CityProms. Studenten kregen de kans om het Gelegenheidsorkest van Da Capo Leeuwarden te dirigeren met het uiteindelijke doel dat de beste studenten een symfonieorkest mogen dirigeren.

Klassieke muziek wordt door veel jongeren gezien als iets saais en dufs. CityProms wil met ‘Smaken verschillen’ het tegendeel bewijzen.

Verder konden studenten een ‘ligconcert’ beleven. Op zelf meegebrachte matjes konden ze luisteren naar de Canto Ostinato uitgevoerd door pianist Jeroen van Veen. Dit concert vond plaats na afloop van het optreden door het Groningse studentenkoor en -orkest Bragi.