Saleem Khan winnaar Friese Emmy Award 2018

 In CityProms2018

Op zondagavond 1 juli ontvangt de Friese trompettist Saleem Khan (28) de tweede Friese Emmy Award. Hij ontvangt deze uit handen van violiste in ruste Emmy Verhey. Dat gebeurt tijdens een concert waarin Saleem een solo-optreden geeft met het trompetconcert van Joseph Haydn. Saleem werd in Nieuw-Zeeland geboren uit een Pakistaanse vader en Friese moeder. Toen hij twee jaar was kwam het gezin naar Oudega (Smallingerland), waar hij is opgegroeid. Vanaf zijn tiende speelt hij trompet. Dat hij hiervoor een talent heeft bewijst de uitreiking van het Zilveren Viooltje eerder dit jaar en nu de Friese Emmy Award. Tot voor kort werkte hij als trompettist bij de Münchener Symphoniker. Hij is gestopt om zich voor te bereiden op de prestigieuze Duitse ARD Music Competition in september 2018 in München.

Toegang tot het concert is gratis, haal hier je tickets op!

Friese Emmy Award

De Friese Emmy Award heeft tot doel om jonge, Friese klassieke musici voor het voetlicht te brengen. Zij moeten beschikken over een bijzonder talent en zich internationaal hebben bewezen, of de kans hebben dat ze internationaal gaan doorbreken. De organisatie van de uitreiking van de award ligt in handen van Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Naast de uitreiking van de award zorgt De Harmonie voor landelijke en regionale aandacht voor de winnaar en wordt een concert georganiseerd met een voltallig symfonisch orkest.

VKSO Het Orkest van de Veenkoloniën

Dit jaar is het VKSO Het Orkest van de Veenkoloniën onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher het orkest dat met zeventig mensen het concert invulling gaat geven. Naast een optreden samen met Saleem Khan, speelt het orkest zelfstandig een tweetal stukken. Het eerste is de spannende symfonie nummer 6 van Cornelis Dopper uit Stadskanaal. Die staat bekend als ‘de Amsterdamse’. Je hóórt Amsterdam: een tram, een draaiorgel, een dronken man, het Wilhelmus . . . het schiet aan je voorbij.

Runner up celliste Wytske Holtrop 

Naast een solo-optreden van Saleem is er nog een tweede optreden van een getalenteerd Fries musicus. En wel door celliste Wytske Holtrop, die runner up is geworden van de Friese Emmy Award 2018. Zij heeft nog niet de internationale carrière, maar dat gaat zeker gebeuren. Zij studeert momenteel in Genève aan het conservatorium, en maakt grote kans op een toekomstige award. U hoort van haar het celloconcert in E minor opus 85 van Edward Elgar.

Slotconcert CityProms

De concertavond wordt afgesloten met de swingende Jazzsuite nummer 2 van Dimitri Sjostakovitsj. Het VKSO gooit alle remmen los en het publiek zal zich moeten inhouden om niet mee te swingen. Een feestelijke afsluiting van deze avond en tevens slotconcert van CityProms.

Haal hier je gratis tickets op

 

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search