Deel

Week van Zorg en Welzijn 2016

maandag 07 maart 2016 Nieuws

Van 14 t/m 19 maart vindt de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Duizenden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen die week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector gedaan wordt. Het is bij uitstek de mogelijkheid om bij zorg, welzijn, gemeenten en onderwijs te gaan kijken hoe het er in de sector zorg en welzijn aan toe gaat. Het thema is: ‘ Zo werkt zorg’.

Zo werkt CityProms Embrace

Wat kan CityProms Embrace betekenen voor dementerenden en hun therapeuten, begeleiders en mantelzorgers? Op woensdag 16 maart en vrijdag 18 maart presenteren wij onze plannen in Hoogeveen, Assen, Leek en Groningen! De bijeenkomsten zijn besloten.

Samen van muziek genieten is het mooiste wat er is, het raakt gevoel, helpt ontspannen en geeft troost. Muziek geeft nieuwe kracht en energie. Maar het kan ook herinneringen levend maken, verbindt en er kan meegewerkt worden aan het verbeteren van communicatie, concentratie, sociale vaardigheden, sociale intelligentie, stemming en welzijn.

Workshops muziek en dementieWorkshops Muziek en Dementie

CityProms Embrace voert, op basis van het onderzoek “While the Music Last” van het lectoraat Lifelong Learning in Music van het Prins Claus Conservatorium, innovatieve muzikale workshops uit voor mensen met verschillende stadia van dementie. De Workshops zijn gebaseerd op de praktijk van music for Life in het Verenigd Koninkrijk gerund door Wigmore Hall Learning.

Improvisatie ‘in het moment’

Één van de doelstelling van de workshops is het zichtbaar maken van de persoon achter de dementie via muzikale communicatie. Muzikale improvisatie ‘in het moment’ brengt contact op gang waar dit met taal niet meer vanzelfsprekend is. Een workshop met deze ‘toegepaste improvisatie’ zal niet alleen het welzijn van de mensen met dementie vergroten maar ook hun gemoedstoestand, eet- en slaapgedrag verbeteren. Staf- en mantelzorgers zijn betrokken bij de Muziek en Dementie workshops en participeren dan ook in de sessies. In aanvulling hierop ontwerpt CityProms een speciale staf/mantelzorgerstraining met experts uit de zorgsector.

Lees meer over de Week van Zorg en Welzijn