Deel

Zing jij in het Noardewyn CityProms koor?

zaterdag 26 maart 2016 Nieuws

Social media teaser Noardewyn Cityproms koor DEFHou jij van zingen? Lijkt het je leuk om met een groot koor op te treden tijdens CityProms, hét grootste klassieke muziek festival van het Noorden? Dit is je kans. Geef je snel op voor het Noarderwyn Cityproms Koor!

Project: Noardewyn CityProms koor

In samenwerking met Willem de Vries (Wâldpyk) van Omrop Fryslân en Lokaal Vocaal heeft CityProms een mooi project bedacht. We gaan de uitdaging aan om een groot koor samen te stellen: het Noardewyn CityProms koor. Het koor wordt gevormd door leden van koren, studenten van conservatoria en… iedereen die maar mee wil doen! Het projectkoor staat onder leiding van repetitor Luuk Dijkhuis en dirigent Geert-Jan van Beijeren. De repetitieruimte wordt beschikbaar gesteld door Omrop Fryslân. Het hele traject wordt gevolgd (making of), gefilmd, gestreamd en online gezet.

Repetities

Uiteraard gaan we een aantal keer repeteren voordat we optreden tijdens de openingsavond op 24 juni. We gaan twee zaterdagen repeteren in de studio van Noardewyn Live bij Omrop Fryslân in Leeuwarden. De data:

 • Zaterdag 11 juni van 10.00-17.00 uur Inzeepdag o.l.v. Luuk Dijkhuis
 • Zaterdag 18 juni van 14.00-16.00 uur o.l.v. repetitor Luuk Dijkhuis
 • Zaterdag 18 juni van 16.00-21.00 uur o.l.v. dirigent Geert-Jan van Beijeren

En dan is het zover…!

Vrijdag 24 juni wordt het CityProms festival officieel geopend. Deze best bezochte avond van het festival staat garant voor vele toeschouwers! Voorafgaand aan het optreden van het Noord Nederlands Orkest (met beroemde zangeres en een hele bekende DJ) gaat het Noardewyn CityProms koor optreden. Maar… we gaan ook het nummer ‘Land of Hope and Glory ten gehore brengen, met het NNO! Hieronder de tijden (bij benadering en onder voorbehoud):

Op vrijdag 24 juni om circa 17.00 uur worden alle deelnemers verwacht in Stadskantoor Leeuwarden. De voorrepetitie is vanaf 17.30 uur o.l.v. Geert-Jan van Beijeren. Van 20.15-20.45 uur optreden o.l.v. Geert-Jan van Beijeren op het Oldehoofsterkerkhof. Om 20.45 uur begint het optreden van het Noord Nederlands Orkest. Het nummer ‘Land of Hope and Glory’ doen we samen met het NNO tussen circa 22.30-22.45 uur.

Repertoire Noardewyn CityProms koor

We zullen zo’n acht nummers gaan zingen. Hieronder het repertoire (onder voorbehoud):

 • Giuseppe Verdi- Le fosche notturne spoglie/Zigeunerchor aus der Oper “Der Troubadour”, 3,30 min.
 • Verdi: Va, pensiero (slavenkoor), 5,00 min.
 • F. Händel – Hallelujah, 4,30 min.
 • Fauré – Cantique de Jean Racine, 6,00 min.
 • A. Mozart – Ave Verum Corpus, 3,00 min.
 • César Franck – Ps. 150, 6,00 min.
 • Elgar – Land of Hope and Glory, 3,00 min.
 • Reserve: E. Elgar: As torrents in summer, 2,30 min.

Wil je meedoen? Geef je dan snel op!

Ben je enthousiast geworden en wil jij de uitdaging aangaan? Geef je snel op, klik hier om je aan te melden. Samen gaan we er geweldige repetities en een spetterende uitvoering van maken. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marianne Zijlstra-Hoek, projectmanager CityProms: E marianne@cityproms.nl  | T 06 44 19 61 46.