Afsluiter van Kleintje CityProms

 In Geen onderdeel van een categorie

Margot Hoiting, onze directeur, heette het publiek welkom en sprak terecht haar dank uit aan De Harmonie. Want toen duidelijk werd dat vanwege corona niet meer dan dertig mensen in een zaal mochten, bood de Leeuwarder stadsschouwburg meteen hulp. De Harmonie mocht namelijk wel meer dan dertig mensen toelaten; deze vrijstelling geldt overigens sinds de gisteren aangekondigde gedeeltelijke lockdown ook niet meer.

Maar gisteravond mocht het dus nog wel. Dankzij alle vrijwilligers die het publiek vriendelijk langs de coronareglementen¬†gidsten, genoot een relatief volle zaal¬† – gratis, omdat CityProms altijd gratis is – van Matangi Quartet en Carel Kraayenhof.¬†Het vijftal speelde Beethoven en Piazzolla. Het bekoorde ook de recensent van de Leeuwarder Courant. Zij schreef dat het jubilerende CityProms ,,op superieure wijze” afsloot. Daar zijn wij het grondig mee eens, dat zal jullie niet verbazen.

Op naar de tiende editie, volgend jaar van 24 tot en met 27 juni. Met steun van publiek en artiesten, zo is de afgelopen tijd wel gebleken, moet dat zeker lukken. We hopen van harte dat het provinciale provinciebestuur daarom alsnog overstag gaat. Want zonder provinciale steun – die werd ons voor het eerst in negen jaar niet toegekend – is het bestaan van een groot en gratis toegankelijk evenement als CityProms erg wankel.

Blijf ons ondertussen volgen, want jullie blijven van ons horen.

Foto’s Ruben van Vliet

Recent Posts

Start typing and press Enter to search