header-alice-sara-ott

Foto ® Marrie Staggat / Deutsche Grammophon

Alice Sara Ott

Alice Sara Ott is van Japans Duitse afkomst en is een van de meest gevraagde solisten. Ze werkt regelmatig met ’s werelds leidende dirigenten en orkesten. Ott wordt geroemd om haar virtuositeit, expressiviteit, elegantie en de energie in haar spel.

Biografie

Alice Sara Ott werd in 1988 in München geboren. Haar Japanse moeder studeerde in Tokio piano en haar vader was een Duitse civiel ingenieur. Ze begon pianolessen toen ze vier was. In 2002 was ze de jongste finalist van de Hamamatsu International Piano Competition in Japan, waar ze de meest veelbelovende Artist Award won. Vanaf haar twaalfde studeerde ze aan het Salzburgse Mozarteum met Karl-Heinz Kämmerling. Ott heeft prijzen gewonnen voor een aantal pianowedstrijden, waaronder de eerste prijs tijdens de Pianello Val Tidone-wedstrijd in 2004. Haar zus Mona Asuka Ott is ook professioneel pianist.

Nieuwste Album: Wonderland

Onder het label van de Deutsche Grammophon bracht Alice Sara Ott in 2016 het album Wonderland uit. Dit album bevat haar vertolking van Griegs virtuoze pianoconcert Lyric Pieces en Peer Gynt-suite.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search