anderswecanbeheroes

ANDERS!

CityProms er is voor jong en oud, voor kenners en beginners, voor professionals en amateurs, voor mensen met en zonder beperking. De voorstelling van inclusief muziektheatergezelschap ANDERS!, bestaande uit mensen met en zonder beperking, sluit naadloos aan op deze filosofie. Vorig jaar beleefde het gezelschap haar debuut tijdens CityProms met een grootse muziektheaterproductie in de open lucht.

We can be heroes

Dat debuut krijgt dit jaar een vervolg met ANDERS2 onder de noemer We can be heroes. In een intieme voorstelling nemen de deelnemers hun publiek mee op hun reis door het dagelijkse leven met alle humor, tegenslagen en triomfen die daar bij horen. Een boeiende voorstelling die ’buitenstaanders’ ineens deelgenoot maakt van het leven van mensen met een beperking. We can be heroes wordt komend jaar verder uitgewerkt, tijdens deze editie van CityProms wordt deel 1 opgevoerd. ANDERS is een initiatief van EMBRACE Nederland.

‘Iedereen heeft recht op een stem’

ANDERS wil voorstellingen maken vanuit het perspectief van de deelnemers zelf, hun verhalen ideeën en emoties bewerken naar een muziektheater voorstelling. Via tekst, poëzie, muziek en beweging wordt hun verhaal toegankelijk gemaakt.

Wij geloven dat muziektheater ook de meest kwetsbare mensen een stem kan geven. Die combinatie van professionals en onze minder valide deelnemers leveren onverwachte creatieve relaties op, zoals in de eerste voorstelling in 2017 al te zien was. En vooral willen we een groot publiek inspireren en tot nadenken stemmen.

Start typing and press Enter to search