apollogorou-artiest-cityproms

Brassband Apollo Grou

Al 125 jaar is Apollo van de partij bij diverse activiteiten in Grou. Apollo is een brassband voor jong en oud, met zeer trouwe leden die met veel plezier samen muziek maken.  Apollo speelt altijd een zeer afwisselend programma, met zowel lichte muziek, bekende hits, als meer klassieke brassband-werken. Sinds 1999 staat de brassband onder leiding van de uit Nij Altoenae afkomstige dirigent en docent Piet Visser.

Achtergrond

Apollo heeft een jeugdopleiding die inmiddels zo’n 20 leerlingen telt. We bieden de jeugd van Grou de mogelijkheid om een blaasinstrument te leren bespelen en we hebben ook een slagwerkopleiding. Als de leerlingen een jaar les hebben, kunnen ze lid worden van ons jeugdkorps de ‘KoperKids’. Het jeugdkorps dat ook onder leiding van Piet Visser staat, repeteert op vrijdagavond en bestaat inmiddels uit 14 jonge muzikanten.

Hoogtepunten

Apollo neemt regelmatig deel aan concoursen en festivals. De Nederlandse Brassband Kampioenschappen van 2001, 2002 en 2003 behoren tot de grootste overwinningen. Drie jaar lang mocht Appolo Grou zich Nederlands Brassband Kampioen in de vierde divisie noemen.

In maart 2014 behaalde Apollo een eerste prijs met lof tijdens het concours in De Lawei in Drachten. In 2015 is Apollo 2e geworden tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en op 2 april 2016 werd Apollo winnaar van de 3e divisie van het Gouden Spiker Festival.

Andere hoogtepunten zijn de reizen die het gezelschap maakte naar Engeland, Duitsland en Denemarken. Ook de viering van het 125-jarig jubileum in 2017 was een hoogtepunt dat gevierd werd met een fantastisch Promsconcert op het water met Elkse Dewall en de band Soulblender.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search