header-behzod-abduraimov-artiestenpagina

Foto ® Nissor Abdourazakov

Behzod Abduraimov

Abduraimov maakt grote indruk met zijn responsieve en dynamische spel, zijn eigenheid, zijn onwaarschijnlijke spelbeheersing en zijn fluwelen pianissimo. In 2017 beleefde het publiek zijn Nederlandse debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest, de recensies waren zeer lovend.

Biografie

Behzod, geboren in Tasjkent, Oezbekistan, in 1990, begon piano te spelen op vijfjarige leeftijd als leerling van Tamara Popovich aan het Uspensky Staatscentrale Lyceum in Tasjkent. Hij is een alumnus van het International Centre for Music van Park University, waar hij studeerde bij Stanislav Ioudenitch en nu de artist-in-residence van de ICM is. Op 18-jarige leeftijd won hij de London International Piano-wedstrijd en brak hij internationaal door. Behzod bracht zijn eerste concerto disc uit in 2014 op Decca Classics met Prokofiev’s Piano Concerto No.3 en Tchaikovsky’s Concerto No.1 with the Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai onder Juraj Valčuha.

Openingsconcert

Met het NNO vertolkt hij tijdens het openingsconcert een van Rachmaninovs meest populaire stukken. Abduraimov:”Rachmaninov PC2 is zeer romantisch en een van de meest favoriete pianoconcerten ooit. De lyrische diepte, de expressiviteit en de perfecte structuur maken het heel spannend en ontroerend.”

Start typing and press Enter to search