Collegereeks klassieke muziek – door Remi Adriaansz

 In Actueel, CityProms 2021

Altijd al meer willen weten over de verhalen achter de CityPromsmuziek? Vanaf eind september vertelt Remi Adriaansz in een reeks colleges over klassieke muziek, componisten en arrangementen met als uitgangspunt een aantal concerten die tijdens CityProms plaatsvinden. Na afloop van elk college volgt een gezamenlijk bezoek aan het betreffende concert. Remi Adriaansz is muziektherapeut, muziekagoog en betrokken bij Embrace Nederland, zusterorganisatie van CityProms. Organisatie is in handen van het Generatiehuis  Akademy en de colleges zijn bedoeld voor 55-plussers.

Meld je hier aan voor de Collegereeks klassieke muziek

College 1. 21 september (19:30-20:30 uur) De Bres

Mozarts Requiem
“Hoe zou Mozarts Requiem klinken als Mozart het zélf op piano begeleid zou hebben?..” Dit was de gedachte van artistiek leider Maria van Nieukerken achter PA’dams productie met Mozarts wereldberoemde Requiem” In dit college wordt dit Requiem nader toegelicht, met speciale aandacht voor deze bewerking van dit bijzondere koor.

PA’dam voert dit werk uit op maandagavond 4 oktober in de Bonifatiuskerk

College 2. 28 september (19:30-20:30 uur) De Bres

Drie Nederlandse componisten
Een deel vande  programmering van CityProms is dit jaar in handen van gastprogrammeur Johan de Meij. Samen met de componisten Jacob ter Veldhuis, Anthony Fiumara vormen zij de groep ‘composers in residence’ en komen in de diverse programma’s voor. Goed om eens aandacht te besteden aan hun eigentijdse werken. Dat moderne klassieke muziek niet te begrijpen en daardoor niet beluisterbaar zal zeker na dit college een vooroordeel blijken te zijn.

De werken van deze componisten worden op donderdag 7 uitgevoerd door het Matangi Quartet in de Doopsgezinde Kerk en op zaterdag 9  oktober  en zondag 10 oktober op het Wilhelminaplein LC-hoofdpodium.

College 3. 5 oktober (18:30-19:30 uur) De Bres

Camerata RCO
Camerata RCO is een uniek ensemble, voortgekomen en bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het plezier dat zij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten zij voort door het samenspelen in kleine bezetting, zoals kamermuziek. Zij spelen dan een compositie voor klarinet, cello en piano van de Britse Russische Alissa Firsova. Een jonge 35) veelbelovende componiste van wie de composities door steeds meer vermaarde ensembles uitgevoerd worden, zoals nu ook door het RCO.

Camerata RCO treedt op zaterdagmiddag 9 oktober op in de Bonifatiuskerk

 

College 4: gezamenlijk bezoek

9 oktober 2021 (LET OP: 20:00 -21:00 uur)

Gezamenlijk bezoek aan optreden Frank Bridge Pianokwartet met na afloop een drankje!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search