crescendo-fotograaf-albert-allema

Foto ® Albert Allema

CMV Crescendo Drachten

CMV Crescendo Drachten is een veelzijdige muziekvereniging waar met plezier muziek gemaakt wordt. De christelijke muziekvereniging (CMV) heeft als doelstelling het bevorderen van de belangstelling voor instrumentale muziek en het beoefenen daarvan.

CMV Crescendo Drachten bestaat uit drie harmonieorkesten (A, B en C) spelend op verschillende niveaus. Daarnaast is er een leerlingengroep die nog niet in een van de orkesten speelt. CMV Crescendo Drachten heeft op dit moment ruim 100 leden. In 1995 is Crescendo overgegaan van de fanfare- naar de harmoniebezetting. Het instrumentarium bestaat nu uit houtblaasinstrumenten, koperblaasinstrumenten en slagwerk.

Crescendo is een orkest met een bijna volledige harmoniebezetting en zal speciaal voor CityProms een groot deel van haar programma laten bestaan uit klassieke (harmonie)stukken. Naast het klassieke programma zal zij ook een aantal modernere stukken ten gehore brengen. Kortom: een uur vol met prachtige muziek vertolkt door 1 van de grootste harmonieorkesten uit Friesland en waarin de warme harmonieklank in vele stijlen tot hun recht zal komen!

Start typing and press Enter to search