debazuinoenkerk

Foto ® Margriet Fotografie

De Bazuin Oenkerk

Brassband De Bazuin Oenkerk komt op festivals en concoursen uit in de hoogste afdeling. Als concertband bij uitstek is de band thuis op elk podium. Bijzonder is dat de band onder leiding van dirigent Klaas van der Woude voor elke gelegenheid een programma op maat samenstelt. De ingrediënten komen dikwijls uit het klassieke repertoire, maar de band speelt even gemakkelijk (eigen interpretaties van) werken uit musicals en de popmuziek. Lichtvoetigheid en verrassing kenmerken elke uitvoering.

Achtergrond

Brassband De Bazuin Oenkerk is geen professioneel gezelschap, maar dat blijkt bepaald niet uit het niveau waarop de band presteert. De getalenteerde musici van de band komen allemaal uit (de omgeving van) Fryslân. In de afgelopen jaren maakte de band naam met succesvolle samenwerkingen met vermaarde zangers, zangeressen en instrumentale professionals. Denk aan Karin Bloemen, Iris Kroes, Jan Vayne, het Rosenberg Trio, Brigitte Heitzer en regionale artiesten als Piter Wilkens, Rients Gratema en Gezina van der Zwaag.

Een prachtig palmares

De Bazuin Oenkerk won in het recente verleden diverse prijzen in binnen- en buitenland. Onbetwist hoogtepunt was evenwel het recente Nederlandse Kampioenschap in Tivoli/Vredenburg. De Bazuin Oenkerk won in totaal zesmaal de Nederlandse titel, werd tweemaal Swiss Entertainment Champion en behaalde diverse eerste plaatsen bij het internationale Survento Brassband Festival. Tweemaal won De Bazuin Oenkerk de Euro Brass Contest.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search