De Grens & De Weg door Ekaterina Levental

 In CityProms2018

De Weg

De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek.

In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. De weg, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

Ekaterina Levental speelt ‘De Weg‘ op zaterdag 30 juni in Neushoorn – Arena

Er de mogelijkheid voor een Meet & Greet met Ekaterina

De Grens

In de muziektheatervoorstelling De Grens vertelt de Oezbeekse zangeres en harpiste Ekaterina Levental het verhaal over haar aankomst in Nederland als zestienjarige vluchteling uit Tasjkent. Ze vertelt ons over het leven in een asielzoekercentrum, de ondervragingen van de IND en haar gewenning aan de Nederlandse cultuur.

De Grens is het verhaal van een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Levental vertelt, acteert en zingt, zichzelf begeleidend op de harp, in het Nederlands, Russisch, Italiaans en Jiddisj. Levental staat symbool voor al die vluchtelingen die zoveel zouden willen bijdragen aan Europa, maar worden tegengehouden, ontmoedigd en monddood gemaakt.

Ekaterina kreeg na drie jaar een verblijfstatus. Een jaar eerder kreeg ze toestemming om muzieklessen te volgen aan het conservatorium in Enschede. Inmiddels maakt ze carrière als operazangeres en theatermaker en geeft ze wereldwijd concerten. Dat maakt De Grens zeker ook een verhaal van hoop.

Ekaterina Levental speelt ‘De Grens‘  op zondag 1 juli in Neushoorn – Arena


Beide voorstellingen maken deel uit van een serie kleinschalige muziektheater voorstellingen die zij samen maakte met haar partner en regisseur/vormgever Chris Koolmees.

 Foto: Philip Van Ootegem

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search