Sponsor CityProms en steun de actie ‘Doneer een viool aan een basisschool’!

 In Actueel, Muziek maken

In aanloop op de jubileumeditie komt CityProms met een bijzondere sponsoractie: ‘Doneer je viool aan een basisschool’. De sponsoractie maakt deel uit van het sponsorpakket GOUD. Hoe werkt het? Bedrijven ontvangen voor elke deelnemer een viool, inclusief strijkstok en vioolkist. De deelnemers krijgen 3 vioollessen volgens de Suzikimethode: een laagdrempelige lesmethode in groepsverband, gegeven door Lianne van der Berg, de aanvoerder van de tweede violen van het NNO. Na afloop doneren sponsoren de violen aan een door CityProms geselecteerde basisschool. Basisschoolkinderen krijgen vervolgens 10 vioollessen in groepsverband, óók volgens de Suzukimethode.

Laat kinderen kennismaken met vioolspelen
Met deze sponsoractie willen we basisschoolkinderen de kans bieden om kennis te maken met vioolspelen. De gedoneerde violen worden verloot onder kinderen die graag viool willen leren spelen. Deze geluksvogels mogen vervolgens met hun eigen viool deelnemen aan 10 groepslessen, óók volgens de Suzukimethode.

Hoe werkt de Suzukimethode?
De Suzukimethode is ontwikkeld door de Japanse violist Shinichi Suzuki voor onderwijs aan kinderen. Het is een laagdrempelige lesmethode, waarvoor je geen noten hoeft te kunnen lezen. De lessen vinden in groepsverband plaats (tot aan 100 personen).

Meedoen?
Bekijk hier onze sponsorpakketten


Fotografie: Majanka Fotografie

Recent Posts

Start typing and press Enter to search