Dwalen door Klankrijk tijdens de herfstvakantie

 In Actueel

Het wordt dit jaar een muzikale herfstvakantie in Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden! Je kunt er muziek horen, voelen en zien, zelf muziekinstrumenten maken en erachter komen hoe dieren geluid maken. Samen met Natuurmuseum Fryslân zorgen we voor spannende en creatieve workshops met live klassieke muziek!

Geluiden en trillingen

In de herfstvakantie werkt CityProms weer samen met het Natuurmuseum. Muziek, geluid en natuur hebben veel met elkaar te maken en in veel dierengeluiden kun je muziek herkennen, denk maar aan kattengejank en het getrompetter van een olifant. Muziek heeft ook alles te maken met geluid, en geluid heeft te maken met trillingen. Maar hoe werkt dat nou precies? En hoe kun je verschillende tonen maken? Het is duidelijk dat je muziek hoort, maar muziek is ook voelen, zien en zelfs ruiken. In de herfstvakantie kom je daar alles over te weten!

Kom de bewoners van Klankrijk helpen!

Breng daarom een bezoek aan Klankrijk, een land waar muziek de boventoon voert. De bewoners luisteren niet alleen naar muziek, ze bouwen er ook mee. Maar hun kalme leventje is onlangs wreed verstoord: een aardbeving heeft ervoor gezorgd dat een stuk van het land is afgebroken en afgescheiden van de rest door een woeste zee. De inwoners zijn nu naarstig op zoek naar noten zodat ze met notenbalken een brug kunnen bouwen. Maar ze moeten heel veel noten verzamelen en daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken.

Kinderen die het museum in de herfstvakantie bezoeken kunnen komen helpen! Dat kan door in Klankrijk opdrachten te doen die te maken hebben met geluid en zintuigen. Bij elke opdracht kun je muzieknoten verdienen voor de inwoners. Al die noten samen zorgen ervoor dat de brug gebouwd kan worden en de inwoners weer bij elkaar komen.

Spannende Workshops met live klassieke muziek

Knerpende sneeuw onder je voeten, blaadjes die van de bomen dwarrelen of een woeste storm. Al die geluiden uit de natuur zitten ook in muziek! Ga samen met saxofonist Christiaan van der Weij  op ontdekkingstocht! En wist je dat muziek heel veel verschillende smaken kan hebben? Muziek kan zoet, zout en misschien wel een beetje zuur zijn. Kom het proeven tijdens de workshop met de Klinkende Lepels! Samen met Mr CityProms Jacob Plooij kun je bovendien weer muziekinstrumenten maken van afval!

Data & Locatie:

Kom tijdens de herfstvakantie naar Natuurmuseum Fryslân
Kinderen kunnen Klankrijk bezoeken in de herfstvakantie, van zaterdag 12 t/m zondag 27 oktober. De workshops met live klassieke muziek worden verzorgd door CityProms en vinden plaats in de vakantieweek van het noorden (zondag 20 oktober t/m zaterdag 26 oktober). Locatie: Natuurmuseum Fryslân, Schoenmakersperk 2, in Leeuwarden

Coole Kidsnacht 2019

Op vrijdagavond 25 oktober vindt de Coole Kidsnacht plaats! Tijdens de Coole Kidsnacht opent het Natuurmuseum tussen 17.00 en 21.00 uur de deuren voor (groot)ouders en kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op dit tijdstip, na de reguliere openingstijden, hebben kinderen het rijk ‘alleen’. Spannend en cool! Kortom: Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en beleef de coolste avond van het jaar!

Sponsoren

Dwalen door Klankrijk wordt financieel gesteund door het Prins Bernard Cultuurfonds, Het Nieuwe Stadsweeshuis, het Old Burgerweeshuis en de Boelstra Olivier Stichting.

Samenwerking met Natuurmuseum Fryslân

Al enige jaren werken het Natuurmuseum Fryslân en Stichting CityProms samen. In eerste instantie als locatie voor de concerten van het CityProms Festival, later ook op het gebied van educatieve projecten. Een succesvolle samenwerking was het project Natuurklanken waarbij ongeveer 3000 kinderen van de basisscholen instrumenten hebben gemaakt van afval, samen met Mr. CityProms Jacob Plooij.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search