Programma

Dinsdag 26 juni 2018

Download
Kies Genre
Klassiek
Wereldmuziek
Educatief voor jong en oud
Grutsk / NEO
Stadsschouwburg De Harmonie
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
Event 'Muziek & Zorg
14:30 - 18:00
rolstoeltoegankelijk

‘Muziek in de zorg, een gelukkige combinatie’. Dat zijn de woorden van Mark Mieras, wetenschapsjournalist en keynotespeaker op het Event Muziek en Zorg op dinsdag 26 juni 2018 in De Harmonie in Leeuwarden, de officiële kick off van Never Ending Orchestra – Zorg.

Mark Mieras laat in zijn lezing zien hoe effectief muziek onze hersenen stimuleert: cognitief, mentaal en sociaal. Hoe muziek cliënten kan helpen om uit de valkuil van de eenzaamheid en afhankelijkheid te blijven, en weerbaar te blijven tegen de druk van hun veroudering, afwijking of ziekte. Fascinatie, spel en trots, dat is een nuttig medicijn.

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Twee bestsellers die een onthullend beeld geven van ons bewegelijke brein. Mieras is ook auteur van de studie: ‘Older, culturally active and full of life: how arts participation contributes to health, welfare and independence’. Hij is een veel gevraagd spreker.

Deze middag willen wij iedereen uitdagen, inspireren en laten zien hoe we kwetsbare mensen met muziek een beter leven kunnen geven. Hoe medewerkers muziek in kunnen zetten in de dagelijkse zorgpraktijk en hoe leidinggevenden hun medewerkers hierbij kunnen ondersteunen en motiveren.

Muziek maken is een potentiële game-changer

Muziek maken ligt diep verankerd in het DNA van Fryslân. Denk maar aan al die muzikanten uit de mienskip die actief zijn in muziekverenigingen, harmonie-orkesten, brassbands en koren. Heel veel van ons ‘verborgen goud’ werkt in de zorg. Dat maakt het Verborgen goud van Fryslân tot een potentiële game-changer voor de zorg!

Sprekers, film en muziek

Kom luisteren naar de verrassende bijdragen van keynotespeaker Mark Mieras (wetenschapsjournalist), Bert Bokma (manager Zorgkantoor Friesland a.i.) en Michiel Schrier (gedeputeerde Welzijn en Zorg). Kom kijken naar de inspirerende film van EMBRACE Nederland over innovatieve muziekprogramma’s in de zorg waarin leden van Brassband De Bazuin Oenkerk een belangrijke rol spelen. De brassband verzorgt deze middag ook de muzikale omlijsting van het event. Kom op 26 juni 2018 naar De Harmonie!

Vanaf 14.30 uur is iedereen welkom in de Harmonie in Leeuwarden. Om 16.55 sluiten we af en nodigen we iedereen uit om samen na te praten onder het genot van een borrel.

Meer weten over wat muziek in de zorgpraktijk kan betekenen? Kom dan op 26 juni naar De Harmonie!

Never Ending Orchestra – Zorg

Never Ending Orchestra (NEO) is een LF2018 productie en het gezicht van de Friese muzykmienskip. De springplank van muzikaal talent, de drijvende kracht achter bijzondere podia en verrassende muziekproducties zoals NEO Zorg.

info Muziek en Zorg

Mountain View

Lunchlezing Richard Hageman - RH sociëty - met pianist Nico DeVilliers

De tijden zijn bij benadering en onder voorbehoud. Dit schema wordt dagelijks bijgewerkt.

 

Start typing and press Enter to search