Programma

Vrijdag 29 juni 2018

Download
Kies Genre
Klassiek
Wereldmuziek
Educatief voor jong en oud
Grutsk / NEO
Historisch Centrum Leeuwarden
Wilhelminaplein LC-hoofdpodium
Wilhelminaplein - plein
Wilhelminaplein - festivalpaviljoen
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
Soundcheck en doorloop Sjongfestival
12:30 - 14:30

Sjongfestival
14:30 - 16:30
Sjongfestival voor de jeugd
Kindervoorstelling

Het Sjongfestival wordt een keer in de twee jaar georganiseerd. In 2018 is het weer zover en dit jaar wordt het Sjongfestival nog groter met nieuwe elementen. Bij het Sjongfestival zingt een koor van leerlingen uit groep 6, 7 en/of 8 een eigen tekst op een van de door ons geselecteerde tracks. De scholen strijden om de Karin de Jong wisselbokaal. Karin de Jong is de bedenker van het Sjongfestival maar overleed in 2000 bij een noodlottig ongeval. Voor de nummers 3, 2 en 1 is er een bronzen, zilveren en gouden microfoon.

Ombouw
17:00 - 18:45

Voorrepetitie NNO en Behzod Abduraimov
18:45 - 19:45
Toegankelijkheid

Behzod Abduraimov met het Noord Nederlands Orkest
20:30 - 21:45
Behzod Abduraimov, één van 's werelds beroemdste pianisten, treedt op samen met het Noord Nederlands Orkest.

‘We ervaren allemaal emoties wanneer we naar muziek luisteren

De nu 27- jarige Oezbeekse pianist Behzod Abduraimov brak op jonge leeftijd door op het internationale podium. Tijdens het openingsconcert vervangt hij de Franse cellist Gautier Capuçon, die af moest zeggen vanwege een schouderblessure. Samen met het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Per-Otto Johansson opent Behzod Abduraimov CityProms op vrijdagavond met het tweede pianoconcert van de Russische componist Sergei Rachmaninov.

Abduraimov maakt grote indruk met zijn responsieve en dynamische spel, zijn eigenheid, zijn onwaarschijnlijke spelbeheersing en zijn fluwelen pianissimo. Sinds hij op achttienjarige leeftijd de London International Piano-wedstrijd won, gaat zijn muzikale carrière als een wervelwind. Inmiddels werkt hij met veel toonaangevende orkesten over de hele wereld. “Mijn leven als concertmuzikant opent voor mij vele deuren. Er zijn nog steeds veel orkesten, concertzalen en muzikanten waar ik nog niet mee heb samengewerkt. Ook als het pianorepertoire oneindig is, is het voor mij belangrijk om deze voortdurend uit te breiden.” 

Het tweede pianoconcert van Rachmaninov is een van zijn meest populaire stukken, de componist vestigde met dit concert zijn faam als componist. Voor Abduraimov is het spelen van Rachmanivovs muziek een grote inspiratiebron: ”Rachmaninov PC2 is zeer romantisch en een van de meest favoriete pianoconcerten ooit. De lyrische diepte, expressiviteit, perfecte structuur maken het heel spannend en ontroerend.”

Abduraimov kijkt uit naar zijn optreden tijdens CityProms: “We ervaren allemaal emoties wanneer we naar muziek luisteren. Klassieke muziek is er voor iedereen, of je nu een muzikale achtergond hebt of niet. Evenementen zoals CityProms zijn door hun laagdrempeligheid unieke gelegenheden om een breder publiek te bereiken.” Jongeren die een muzikale carrière ambiëren adviseert hij om zich vooral te blijven ontwikkelen: “Je moet altijd bereid zijn om te blijven leren en onthoud daarbij vooral hoe bevoorrecht we zijn dat we zulke geweldige muziek mogen uitvoeren.”

Optreden:
Opening CityProms
Behzod Abduraimov en het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Per-Otto Johansson Vrijdag 29 juni van 20.30 uur tot 21.45 uur.

Ombouw
21:45 - 22:15

Soundcheck
22:15 - 22:45

Eric Vloeimans en Licks & Brains
22:45 - 23:45
Bigband Licks & Brains featuring Eric Vloeimans

Voor CityProms 2018 gaat Eric Vloeimans gaat de samenwerking aan met de bijzondere bigband Licks & Brains. Deze 18-koppige band mengt jazz met een fikse dosis soul, funk en dance en werkte eerder al samen met grote namen als Benjamin Herman, Joseph Bowie (Defunkt) en remixers Kraak & Smaak. Het concert staat in het teken van de composities van meestertrompettist Vloeimans, in speciale nieuwe arrangementen, naast nummers uit het repertoire van de bigband. ‘De bijzondere aanpak, energie en sound van Licks & Brains creëert een hele nieuwe sfeer rond mijn muziek’ aldus Vloeimans. Saxofonist, dirigent en arrangeur Rolf Delfos van Licks & Brains over deze unieke samenwerking: ‘Met de stukken van Vloeimans verkennen we nieuwe muzikale paden waar andere big bands zich doorgaans niet aan wagen'.

?

MUZT
21:45 - 22:15
Musicalopleiding Sneek presenteert 'Spamalot'
Educatief voor jong en oud

De praktijk leert dat MUZT sinds 2007 een goede basis vormt voor doorstroming naar vervolgopleidingen binnen het vakgebied, zoals muziektheater, musicaltheater, musicaldans en kleinkunst. Ook leerlingen die deze ambitie niet hebben, vormen zich binnen de opleiding in sociale vaardigheden en zelfbewustzijn. Vaardigheden die in elke vervolgopleiding van pas komen. Ieder jaar brengen de MUZT-leerlingen een grote musical in Theater Sneek met een groeiend publiek van meer dan 3.000 man. MUZT treedt ook op festivals en evenementen in binnen- en buitenland, waaronder de kerstvoorstelling van Cultuur Kwartier Sneek in Theater Sneek. Bij MUZT maken leerlingen kennis met de verschillende werkvelden die musical en theater bieden. Om extra inspiratie op te doen, bezoeken leerlingen een professionele musical en gaan ze op excursie. MUZT bestaat uit een groep enthousiaste jonge mensen die dezelfde passie delen als hun docenten. Ieder jaar zijn er stagiairs van dans-, theater- en designopleidingen die hen daarin ondersteunen. De musicals en extra activiteiten worden mogelijk gemaakt door zeer betrokken ouders, die zich toeleggen op het maken van kostuums, decors en rekwisieten.

De tijden zijn bij benadering en onder voorbehoud. Dit schema wordt dagelijks bijgewerkt.

 

Start typing and press Enter to search