Open call CityProms 2023: creatief met water

Optreden tijdens CityProms? Dat kan. Ons festival is er voor iedereen. Je kunt je nu aanmelden voor het festival in 2023. We vragen je dan wel om rekening te houden met ons thema. En dat is volgend jaar ‘water’.

Water is onlosmakelijk verbonden aan wie wij zijn. We danken veel aan water: de visserij, de handel, het toerisme. Zeeslagen zijn uitgevochten, landen zijn ontdekt. Avontuurlijke verhalen horen bij onze geschiedenis, maar slavernij, kolonialisme en uitbuiting zijn er ook onderdeel van. Hoe verhouden wij ons tot deze geschiedenis? Hoe gaan we om met het Normaal Amsterdams Peil dat steeds een beetje moet worden aangepast? Kunnen we het op een gegeven moment nog drooghouden in Nederland, of neemt de zee terug wat we van haar hebben geleend? Hoe ziet Nederland er over 50 jaar uit? Wonen we op het water? Of eronder?

Reageer en geef zo creatief mogelijk invulling aan het thema WATER op CityProms 2023. Laat je creativiteit de vrije loop en stuur je programma-idee voor 1 juli op naar programmering@cityproms.nl Geef dan in een paar zinnen aan wie je bent of met wie je komt. Vermeld ook de categorie waartoe je behoort: koren van alle leeftijden, orkesten, ensembles, verenigingen, bigbands, jeugdorkesten, amateurs en professionals. Alleen of in een gezelschap.

We nemen na je inzending contact met je op. Veel succes.
Irma, artistiek leider CityProms