Honderden zangers meanderen door MCL als opening van CityProms2018

 In Actueel

Medisch Centrum Leeuwarden en CityProms gaan op donderdag 28 juni 2018 op een bijzondere manier het klassiekemuziekfestival van Leeuwarden officieel starten. Een menselijk korenlint van vele honderden zangers slingert zich dan tussen 19.00-20.00 uur door het Leeuwarder ziekenhuis. Het korenlint zingt klassieke werken: Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré, Ave Verum Corpus van Wolfgang Amadeus Mozart en het Vilja-lied van Franz Lehár.

Het korenlint bestaat uit MCL-medewerkers, leden van Friese koren en andere muziekliefhebbers. Het gelegenheidskoor staat onder leiding van dirigent Meindert Bosklopper.

Margot Hoiting, directeur van CityProms: “Naast het gratis festival organiseren we kleine muzikale evenementen in de zorgsector, onder de titel “Embrace”. Het project Korenlint past bij onze doelstelling om het welbevinden van mensen te verbeteren. Dit is muziek in de zorg op wel heel grote schaal, een echte uitdaging!”

Hella Botman, voorzitter kunstcommissie MCL: “Welbevinden van onze patiënten en bezoekers is belangrijk. Daarom besteedt het MCL veel aandacht aan kunst in al zijn facetten. We zijn er trots op dat we in samenwerking met CityProms dit bijzondere project in huis halen.”

Download hier de folder over Korenlint

Belangstellende zangers en koren kunnen zich aanmelden via
https://popupkoorfryslan.nl/cityproms-mcl/

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search